Crane#48
Nézzetek: Nem a mentalitással van a gond. Én is szívesen repülnék a Holdra, mert biztos csodaszép a Föld látványa onnan. Meg hódítsuk meg a Marsot. Az is marha jó dolog. Küldjünk minden égitestre embereket alanyi jogon! :D Persze! De nem ez a gond! :) Nem ezzel van a baj. Hanem azzal, hogy nincs rá kész, kipróbált, hatékony és használható technika. De ami a legrosszabb, hogy még pénz sincs rá. Akkor meg miről beszélünk?
Hogy lehet arról vitatkozni, hogy mi a hatékonyabb: a hús-vér geológus, vagy az Opportunity, mikor a Marsra eleve nem tudunk embert küldeni. :) A geológus fasza csávó, én elhiszem. De ő itt van, az Opportunity meg ott. EZ A TÉNY! Ennyire vagyunk MOST képesek.
És igen, remélem én is, hogy is egyszer az ük-ük-ük unokám majd utazhat a Marsra, de addig valahogyan ki kéne fejleszteni ennek a módját. És most ott tartunk, hogy az űrtechnológia fejlesztését végre valós gazdasági alapokra kell helyzeni, és elérni azt, hogy ne politikusok döntsenek róla.
Itt tartunk most, és ez nem lesz olyan látványos. Addig meg van idő/lehetőség figyelni a műszeres küldetésekre, ami nagyon fontos és elengedhetetlen lépés ahhoz, hogy egyszer majd emberek is repkedhessenek úgy a bolygók között, mint most ahogy most repkednek a kontinensek között.