• SgtPepper
    #30
    >A másik Te milyen alapon vagy kötelezve arra, hogy jelszóval védd a Wi-Fi-t. Ilyen törvény nincs. Ha valamilyen hotspotot csinálsz mondjuk egy étteremben nem vagy felelőssé tehető, mert valaki épp jogot sért a vendégek számára kialakított Wi-Fi-vel, és itt nem csak p2p-re gondolok. Az hogy figyeled, lemented a belépett vendégek adatait, jelszavait, vagy teljes forgalmát legalább ugyanilyen jogsértő lenne.
    Bár csak pletyka szinten, de hallottam olyat, hogy valahol büntetik az ingyenes Wi-Fi-t.
    >Besétálok a MCibe vagy csak 20 m tőle. Elindítok 40 szám letöltését a Mci wi-fi jén. Utána a kiadó a Mci t is beperli? Vagy az egész világon letiltják az ingyenes wi-fi eléréseket? Nevetséges!
    Általában sosem büntetnek egyből, hanem először mindig figyelmeztetéseket kapsz. Én úgy gondolom, hogy ha ingyen Wi-Fi hotspotot akarasz felállítani, akkor neked kötelességed azt moderálni is. (Úgy mint pl. egy rendes fórumról is általában lesezedik a letöltési linkeket meg a CP-t) BME-n pl. letiltanak wifiről, ha kalózkodsz, és meg vagyok győződve arról, hogy ha az egyetem nem járna el így, akkor bizony beperelhetnék a kiadók.