• aaaaa
    #26
    Szóval az a normális, hogy peren kívül megzsarolnak 2000 dollárra, ha nem tetszik, akkor anyagilag totálisan tönkretesznek. A maffia pontosan ugyanilyen módszerekkel dolgozik... Fasz voltál, nem fizettél védelmi pénzt ? Akkor ne csodálkozz, hogy véletlenül porrá égett éttermed, vagy kinyírták az egész családod. Megérdemelted...
    Azért azt Te sem gondolod, hogy normális több tízezer dollárt rabolni valakitől egy nulla értékű zenei hulladékért, amit bármikor legálisan megbámulhatsz a Youtube-on is. Számoljunk egy kicsit ! Egy komplett CD max 10-20 dollár. Akkor hol reális egy szar számért akár 2 ezer, sőt 60 ezer dolláros "kártérítéseket" kérni. Aki az efféle törvényeket jóváhagyta minimum életfogytiglan érdemelne. Ha neked valaki ellopja az 1 millió forintos kocsidat, (ami valóban nem szép dolog), hol az a bíróság, aki ezért a 6000-szeresét fogja megítélni Neked kártérítésként. A világon nincs ilyen, örülsz ha a millát megítélik, nem a 6 milliárdot. És akkor még felfelé kerekítettem mert nem egy szám árát szoroztam be az "igényelt" összeggel, hanem egy egész CD-jét. Az autós példa csak azért kellett, mert az összes jogvédők által agymosott szerencsétlen ezzel a hülye példával jön. Más már írta biciklivel kb. ugyanaz.
    A másik Te milyen alapon vagy kötelezve arra, hogy jelszóval védd a Wi-Fi-t. Ilyen törvény nincs. Ha valamilyen hotspotot csinálsz mondjuk egy étteremben nem vagy felelőssé tehető, mert valaki épp jogot sért a vendégek számára kialakított Wi-Fi-vel, és itt nem csak p2p-re gondolok. Az hogy figyeled, lemented a belépett vendégek adatait, jelszavait, vagy teljes forgalmát legalább ugyanilyen jogsértő lenne.