Tudom maradi vagyok ilyen téren, de pl mikor a FáccseBuk oldalra regisztráltam a nevemen és e-mail-emen kívül semmit nem adtam meg magamról. Igaz kitöltöttem a profilt mert rinyált 5 percenként érte, de csupa fals adattal. Iwiw még a kezdtetek kezdetén, szintén így lett kitöltve. Az óta van az FB-n vagy 200 ismerősöm, holott jó ha 10-el tartom a kapcsolatot személyesen/telefonon. Az ilyen közösségi protálok pont ezért szerintem nem sokat érnek. Max arra jó hogy felnézel és látod "Hihi 8 csillió ismerősöm van, hú de népszerű vagyok". Vagy arra hogy 100 évvel ezelőtti ismerősökkel újra felvedd valahogy a kapcsolatot. De úgy hogy a mindennapi életedet úgy éld le és csak elektronikusan érintkezz azokkal akikkel tudnál "analóg" is... Hát nem tudom.
Amúgy támogatom hogy a 16 éven aluliaknak korlátozva legyenek a jogai az ilyen oldalakon. De nem tudom hogyan lehetne ezt ellenőrizni. Hiszen az oldal kérdezi meg tőled hogy mikor születtél. Ha én azt írom be hogy 1901-ben akkor máris kívül esek a védelmen... le kell húzni a személyit egy leolvasón? Vagy ellenőrzi a rendőrség?