• Thrawn
    #7
    "Többnyire csak a vonzó külalakra mennek a kiadók"
    Ez minden kiadványra érvényes, én pl. alig láttam az elmúlt 20 évben igényes ismeretterjesztő kiadványt. Persze külalakra azok, de a tartalom... Persze akad kivétel, pl. Dancsó Béla: Holdséta c. könyve.

    Ami az e-tankönyvet illeti: elméletben gyönyörű, gyakorlatilag tovább silányítja az amúgy is csapnivaló oktatást. Olvastam pár tanulmányt a jövő oktatási rendszereiről, egyvalamiről feledkeznek meg: az emberről, aki használja. Sokszor nem rendeltetésszerűen. Ha randalíroznak az osztályban és "véletlenül" elszakad egy tankönyv, hát Istenem, ott a cellux. E-olvasónál meg ott a kuka, lehet másikat beszerezni. Akik ezeket kitalálják, el sem tudják képzelni, micsoda állapotok uralkodnak ma egy iskolában. Először itt kellene rendet teremteni, ami nagyon nehéz és összetett probléma, ha a gyökereknél akarjuk megfogni.
    Két iskolás fiam van, egy átlagosnak mondható iskolába járnak, illetve a nagyobbik idén ballagott, nem a levegőbe beszélek. Nem gyp-s, elkolompárosított suli, nem elit magániskola, átlagos. Elképesztő dolgokat mesélt, szerencsére túlnyomó többségükből kimaradt. Először itt kellene változtatni, de hát ez nem csak az oktatás gondja.