• NEXUS6
    #7
    A munkanélküliség önmagában nem lenne gond, de gyakorlatilag, mivel a munkanélküliségre hivatkozva elvonják ezektől az emberektől az anyagi forrásokat, így a fogyasztás is csökken, ha csökken a fogyasztás, csökken a szükséges termelés. Ergó le kell állítani a gyárakat, még több lesz a munkanélküli.

    A gazdaságfilozófiánkkal van a gond. Ez egy hiánygazdaságra épül, az elosztási rendszer priorizálva osztja el a forrásokat, bizonyos esetekben pedig akkor sem juttat a társadalom egyes szereplőinek, ha a források rendelkezésre állnak. Eközben másokhoz olyan forrásokat juttat, amivel már nem is tudnak mit kezdeni.

    Meg kell változtatni a gazdaságszemléletet. A hiánygazdaság szemléletről át kell térni a jóléti szemléletre. Hülye vagyok mi? Most mondok ilyeneket, amikor a nyakunkon a köv válság és sehol semmi pénz. Pénz van, ott van az összes a bankoknál! Az emberek fogyasztani és dolgozni akarnak. Az a gond, hogy a gazdaság, a vállalkozás megszervezéséhez, működtetéséhez pénz kell, ez csak egy funkcionális közvetítő valami. De mert a bankok úgy vannak kitalálva, hogy ezt gyak magukhoz vonzzák, így nem marad pénz a gazdaságban, az államnál. Mindenki tartozik a bankoknak, ami csak egy virtuális szervezet, ahogy a pénz is egy virtuális gazdaságszabályozó eszköz.
    A hülyeségünkbe halunk be.

    De csak gondoljunk bele, kevesebb a termőföld Magyarországon, vagy az emberek nem akarnak fogyasztani?
    Egyik sem! Akkor miért nem tudjuk beindítani a gazdaságot, sőt már az emberek nagy részénél az élelmezés is gond!?