• NEXUS6
    #16
    Na most leesett, hogy mit akartál írni, amikor azt írtad, hogy mindent meg lehet az emberekkel csinálni. Ha jól értem azt írod, hogy gyakorlatilag uniformizált, igaz csökkentett képességű egységeket csinálnak belőlük, amiből aztán bármilyen "embergép" felépíthető. Embergép, mint olyan rendszer, aminek egyes elemei emberek.

    Az emberek persze emberek akarnak maradni, de a családra/személyes közösségre vonatkozó igényt nagyon jól lehet helyettesíteni egy szappanoperával, az identitást meg a rajongással valami termékmárka/sportklub iránt. Sajnos.

    A hazugsággal kapcsolatban sajna sok embernek nem tűnik fel, hogy az "igazság", az az egy gondolati rendszer érvényessége nem attól jön meg, ha a rendszer főbb elemeit soxor ismételjük, hanem hogy a gondolati rendszer rendelkezik egy belső koherenciával, konzisztenciával, végig követhető belső logikával.

    Az indoktrinálás ellenszere a tudatosság, a szellemi képességek növelése lehet? Vagy másképp megfogalmazva, ez önmagában képes felszabadítani az embereket? Hiszen sajnos egy inkoherens rendszert is ki lehet egészíteni oly módon, hogy a működőképességét megőrzi, sok kutató pl a jelenlegi közgázzal pont ezt teszi szerintem. Hiába okosak, ha a nézőpontjukon nem hajlandók változtatni.