• lapaleves
    #140
    sokadszorra sem érted, vagy nem akarod érteni, hogy az alaperőművek mellett nem kell tüntetni. vagy máshogy mondom: a megújulók nem veszélyeztetik az alaperőműveket, azokat a központi rendszertől függetlenül minden szinten preferálni és támogatni kéne. nem pedig olyan marhaságokat szajkózni, hogy "majd nem lesz áram" meg "én lekapcsolnám azoknál, akik...".

    amit te és még sokan mások csinálnak (lásd alább), az a teljes koncepció szisztematikus tagadása, csak mert a jelenlegi(!) gazdasági körülmények között "csak" a probléma 1/3-át oldaná meg.

    ez nem fekete és fehér, ez egy szükséges átmenet. nem kéne (értelem nélkül) fékezni, mert mindenkinek rosszabb lesz. jussunk el ameddig lehet a megújulóval, a maradékot addig és utána is atom ésvagy fosszilis fogja biztosítani. bár mire oda eljutunk már ki fogjuk tudni váltani egészen, ebben biztos vagyok.

    ha a realitások talaján maradva kiállsz a megújuló mellett, akkor a saját jövődet segíted. ha szimpla demagógiával ellene harcolsz (lásd kitűnő példa a fekete-fehér #139), azzal csak szükségtelen zavart szülsz mások fejében, és ezzel a saját jövődet rombolod. az a pár laikus ugyanis annyival kevesebbet fog a jövőben ezekbe fektetni, ennél lassabban fog felpörögni az egész rendszer.

    de szerintem itt abbahagyom, mert ennél többféleképpen nem tudom megfogalmazni mi az objektív probléma ezzel a hozzáállással. lassan kezdem azt hinni valami elműs bértollnok vagy.