• senki687
    atok666,

Megnéztem. Valóban, a Chrome-al és az Internet Explorer-el élettelen színe lett, míg a FireFoxal sokkal életszerűbbnek hatott kép.

Lementettem a teljes weblapot FireFox-ból és megnéztem a lementett képet külső képmegjelenítővel. A lementett kép ugyan olyan fakó színekkel jelent meg, mint a Chrome alatt.

Ez után betöltöttem a képet egy képszerkesztő programba. Itt viszont egyből szép lett, mint a FireFox-ban. Nem csináltam vele semmit, csak rámentettem önmagára. Inenn kezdve a képmegjelenítők, a Chrome, az Internet Explorer és a FireFox is telejesen egyforma, élénk szép képet adott.

Tehát egyértelmű, hogy a FireFox tud valami olyat a képpel, amit a Chrome nem. De attól nem kell tartani, hogy a feltett fotókat a külöböző böngészők különbözően jelenítik meg, mert itt a képpel van valami bibi. A normál fényképek (és ez alól egy mentés után a belinkelt kép sem kivétel), a 3 különböző böngészőben teljesen egyformán jelennek meg.

Ezzel persze nem akarom a Chrome-t védeni, mert egyrészt nincs rá szüksége, másrészt van sok olyan tulajdonsága van, amit én nem kedvelek, de ez a "hibás" képmegjelnítés mint vád, nem állja meg a helyét, mert itt maga a belinkelt kép volt a hibás.

Egyébként a böngészőkről:

az Internet Explorert azért szeretem, mert korábban alapból benne volt az opoerációs rendszerben, így nem igényelt külön telepítést, szinte minden gépre fel volt telepítve. Ezért kényelmes volt 1 böngészőt megszokni és szinte bárhol lehetett használni. Nyilván nagy hibája, hogy a monopol helyzetét kihasználva eltért a szabványtól és külön írhatták a programozók a weblapokat IE-re és a szabványra. Talán a hanyatlását is éppen ez okozta.
    De a "Favoritok" kezelését annyira megszoktam az Internet Explorer esetében, hogy nekem ez maradt a kedvencem. :)

A FireFox-ot a kiegészítői miatt szeretem. Extra funkciókat lehet bevinni ezek által a böngészőbe. Olyanokat, amelyeket más böngészővel nem tudok megvalósítani.

A Google Chrome-ot pedig 2 dolog miatt szeretem. A gyorsasága miatt és jobb képernyő felület kihasználása miatt.

Az Oporát nem próbáltam. De ez elég régi program. Úgy gondolom, nem lehet véletlen, hogy ennyi idő alatt nem terjedt el.

A Safari pedig a Mac-é.