Szefmester#17
Szóval szerinted attól lesz jó egy játék ha annak a tanulási görbéje hihetetlenül meredek? Tudod ez egy vicc. Attól hogy szenvednek kell hogy bevihess egy mozdulatsort, vagy egy komolyabb ultrát vagy mi a retket, attól nem lesz jobb annál a játéknál ami fél óra alatt megismerhető, akár két nap alatt kis is maxolható, de a profi szinthez már nem árt beleölni párszáz órát. A tekken 5. részében az arcade módot sztem két nap alatt játszottam végig nem éppen easyn, hogy utána napokig küzdjek mire egy karakterrel felküzdöm magam a játék offline rangsorának a csúcsára és elérjem a warlord titulust akár. Az első 8-10 rang megszerzése sima volt még azokkal a karakterekkel is akikkel max akkor játszottam amikor befejeztem a story módot. De csak a kedvenc, és alaposan megismert karakterek voltak azok akikkel 20. szint környékén is helyt tudtam állni. És ez még jóóóóóóó messza van kihívásilag egy online meccstől. ;)
Anno még a tekken 3 idejében nagyon sok bajnokságot csináltunk ahol azok is keményen harcoltak akik több karaktert is mesterien ismertek. Mindnek tudták a mozdulatait, a gyengéit stb. Szóval nem lúzerek játszottak, de az hogy pl én a SF4 gyakorlómódjában az easy feladatsor vége felé megakadtam mert nem bírtam gamepaddal sem billentyűzettel bevinni két mozdulatot egymás után a gép szerinti ideális idő alatt, kicsit sok. Az ilyen játékot nem lehet élvezettel játszani. Meg kell vele küzdeni, és akkor még hol van a másik játékos.
Ha neked ez az élvezet akkor rajta. Játsz sokat és örülj. Én és sok másik játékos pedig inkább várjuk a következő szórakoztató, nem agyoneffektezett könnyed játékot ahol két profi ugyanolyan keményen megküzdhet egymással mint a street fighter akármlyik részében, csak éppen kellett hetekig gyakorolnia 3 mozdulat összekapcsolását, esetleg a legerősebb támadást.
Komolyan örülök hogy a joístckek már alkalmatlanok a verekedős játékokra, mert az SF4 és mutációi tuti sok sok joyt nyírnának ki az eszetlen és vad joystick-szaggató mozdulataival.