• asgh
    #91
    Csak azt nem értem, hogy ha a flash ennyire megkerülhetetlen, akkor miért vannak el olyan jól nélküle azok az emberek, akik kikapcsolják, vagy az eszközeik nem támogatják?
    Szal biztos üzleti megfontolások állnak az Apple lépése mögött, hogy nem támogatják az iOS-en a flash-t, de egy dologra jó volt: sokak meglepetésére bebizonyította, hogy a flash egyáltalán nem nélkülözhetetlen a mindennapi élethez.
    Ami a Zyngát illeti: ez kb. olyan érvelés, mint ha a DVD-t, mint jövőbe mutató formátumot támogatnánk a végsőkig mondjuk a Bluray vagy az online HD videózással szemben, mert hogy mekkora DVD eladásokat produkált idén a filmipar.
    Egy tartalomgyártó nyilván abban gyárt, ami a legelterjedtebb. Ha néhány éven belül kihal a flash és helyette HTML5 jön, akkor a Zynga is váltani fog. Pl. nem tartom valószínűnek, hogy hosszabb távon ne álljanak rá a mobil eszközökre, márpedig a legtöbb tartalomszolgáltató a mobilra optimalizált tartalmait nem flash-re alapozza, sőt gyakran pont a flash miatt kell egyáltalán külön mobilra optimalizált verziókkal előállniuk.
    A másik vicces dolog a Zyngával kapcsolatban, hogy ha az apple usreket en bloc le lehet hülyézni, mert hogy vakon követik Steve-et a flash nélküli sötét jövőbe, akkor mit szóljunk a Facebookos-Farmvilles agyhalottakról, akik virtuális játékpénzre költenek milliárdokat? Mert a Zynga kb. belőlük él. A konzum zombi jó zombi, ha a favorit platformon tolja?