Kinfelejtett / értelmetlen KRESZ táblák
 • macleod2005
  #54
  Van egy állatlános jótanács, úgy kell közlekedni, hogy feltételezed, hogy rajtad kívül mindenki idióta, és akkor nem fog meglepni ha valami állatságot csinál, vonatkozik ez autóra, kerékpárra, gyalogosra, bármire.

  Az viszont a "rendszer" hibája, hogy álltalános iskolába nem verik bele az emberekbe a kreszt, és pont a biciklis az az ember, aki aktívan részt vesz a közúti közlekedésbe, de fogalma sincs arról, hogy mit kéne csinálnia, vagy mit nem. Pl: első rangú főútra se mehetne fel, de én autópálya leállósávjába is láttam már kerekezőket, és nem úgy néztek ki, mint akik a tour de france-ről tévedtek el, meg ilyen hogy a körforgalomba is érvényes a jobbratartás, nem szerecsés, amikor belülről megy ki, át az autó elött, úgy, hogy a kezét nem teszi ki, hogy figyelj paraszt kimennék.

  Nameg igen, a f*szán kirakott táblák, meg útfestések is olyanok, mintha a tervező/kivitelező nem ismerné a kreszt. Pl nemrég történt balesetek után elkezdtek prios záróvonalat felfesteni. Ez mi? Hol van a kresz könyvbe olyan, hogy piros vonal, az mi a tökömet jelent? aki nem nézte a híradót, fogalma sincs róla, hogy az mi.

  Meg, ami még vicces, körforgók mellett rögtön ott a zebra, de kb 1,5 méterre, hogy oldod meg szabályosan? Ha lelép a gyalogos és átmész elötte az nem szabályos, ha megállsz, hogy átengedd, megálltál a körforgóba, nem szabályos.

  Ezeket kéne átgondolni odafenn, nem hagyni, hogy mindenki útálja a nála kisebb/nagyobb közlekedőket.