• TheLostOne
    #34
    Na igen, eléggé behatárolhatatlan fogalom ez a web2.0.

    Elsőként talán magát az AJAX technológiát jelentette, aztán meg az erre alapuló új ötleteket, végül már mindent, ami régen nem volt.

    Vicc ez az egész, felhasználóbarát címszó alatt poweruserek számára elmebajt okozó interface-eket gyártanak, felforgatnak minden bevált dolgot, csak hogy valami új legyen.

    Pedig aztán lehetne jóra használni ezeket a technológiákat, olyan célokra amik valóban a kényelmet szolgálják, de a már bevált, megszokott felületeket teszik kényelmesebbé, gyorsabbá, hatékonyabbá.

    E helyett mi van? Kémkedő okájd gomb mindenhol, egyre több blogban facebook reghez kötött hozzászólási lehetőség (az internetes anonimitás szentségtörése), 3 havi rendszerességgel egyre lebutítottabb interface a youtube-on, az újabb oldalakon már nincs részletes keresés, vagy alig lehet megtalálni, nincsenek már különböző kézi rendezési sorrendek, mindenhol a gép dönti el nekem szerinte mi a fontos, stb...

    Az is milyen már, hogy google fiók ide vagy oda, más-más gépen már a google is teljesen más sorrendben jeleníti meg a találatokat, nehogy találati sorrend alapján lehessen fejből hivatkozni egy oldalra.

    Azt még szeretem, ha egy alkalmazás képes automatikusan megcsinálni dolgokat, azt viszont egyenesen gyűlölöm, amikor én, mint felhasználó nem bírálhatom felül még a legapróbb dolgokat is a folyamatban.

    KÖSZÖNÖM EBBŐL ÉN NEM KÉREK!