• B0nFire
    "Nekem a FireFox 100-150MB-ot szokott kajálni alapjáraton böngészés közben. Gondolkodtam a Chrome-ban, de aztán haverom mesélte, hogy az is megzabálja a memóriát, csak nem egy processben, hanem sok kicsi, 20-30MB-osban.

Hogy ennek mi a valóságalapja, nem tudom, mert inkább ki sem próbáltam :)"

Akkor próbáld ki! Indítsd el a Firefoxot meghatározott számú oldallal. Majd indítsd el a krómot ugyanazokkal az oldalakkal. Elindítod a feladatkezelőt, és megnézed mennyit kajál a róka. Utána kinyitod a számológépet, és összeadod a feladatkezelőben látható összes króm processzt. Szinte hajszálpontosan ugyanannyi lesz a memóriafoglalása. Pont tegnap számoltam össze. A FF evett 350 Megát, a króm meg 350 Megát.

Szóval az alacsony memóriaigény ugyanolyan marketingbullshit, mint a 3 s alatt megnyíló böngésző. Ha üres a cash (mert minek legyen tele szeméttel?), akkor a sima startlapot 20 másodperc alatt tölti be a 12-es króm, de ez csak a szöveg, a képekre még + 10 másodpercet kell várni. Szóval a 3-nak hazudott érték az inkább 30, vagyis pontosan az egytizedére hazudják le a marketingesek.

ON:

Tegnap közölte a Firefox, hogy frissít az 5-ösre, emiatt pl az avast! webrep szolgáltatás el is szállt. Node! Most nézem a verziószámot, ez még nagyon nem az 5-ös, hanem a 4.0.1. Most akkor mi van ezzel a verziószámozással? A kiegészítőt kinyírja, és nem is teszi fel az ötöst?