Project Zomboid - The Zombie Survival RPG
  • zorrobomber
    Mindenek előtt le kell szögezni, meg fogsz halni!

A téma teljes címe, és a bevezető mondatom sokat elárul és mégis keveset :) Egy indie fejlesztésű, szabadon bejárható világú, Minecraft szerű craft rendszerrel megáldott, retro izometrikus grafikájú játékról van alapvetően szó. A játék abban is hasonlít a Minecraft-hoz, hogy már fejlesztés közben árulják, jelenleg a fejlesztők szerint pre-alpha állapotban van. Mikor először olvastam róla érdekesnek tűnt, kedves kis indie projekt, de zombis, amitől már (szerintem nem csak nekem) herótom van, így pár kattintással le is tudtam az érdeklődést.

Szerencsétlenségükre, viszont az én szerencsémre viszonylag sok hír jött azóta a játékról, elsősorban negatív tartalommal. Először a Google Checkout zárolta a számlájukat, meg is kellett szüntetniük a közvetlen árusítást, jelenleg úgy próbálnak túlélni, hogy a már készen levő játékaikat ha megveszed, kapsz mellé egy life-time subscriptiont a Zomboid-hoz is, tehát folyamatosan ingyen megkapod a frissebb verziókat a'la Minecraft. Nem eszik azonban olyan forrón a kását: kalózok létrehoztak egy olyan verziót, ami frissíti magát, és ez a frissítési folyamat a hivatalos updater rendszert használja, ami a fejlesztőknek pénzbe kerül. Eredmény az, hogy ha megveszed a kész játékokat, jelenleg nem kapsz érte aktuális Zomboid verziót. Ellensúlyozásként viszont az áldott torrent technológia segítségével(!) le lehet szedni egy ingyenes pre-alpha tech demo-t a játékból. Én itt kapcsolódtam be a játékba, és bízom benne hogy még sokan mások is, legalább a demo erejéig :) Megéri, és egyelőre én nem is írnék a játékmenetről, mert olyan jellegű, amit érdemes saját magadnak felfedezni, én is így tettem. Rengeteg mindent lehetne még írni, de egyrészt még úgyis nagyon sokat fog változni a játék, másrészt hagyok nektek is témát, plusz innentől szavak helyett jöjjön inkább pár kép...

...és szedjétek le a pre-alpha tech demo-t INNEN!