Szerintem a Facebookban pont ez a jó, hogy mindenki úgy tudja használni, ahogy szeretné. Én használtam iwiw-et is elég sokáig, nemtudom megszámolni sem, hogy hányszor nem jött be az oldal, hányszor írta ki üzenetküldésre hogy a szolgáltatás nem elérhető, ráadásul rengeteg dolog hiányzik belőle. Aki kipróbálja a facebookot hamar rájön, hogy ezerszer megbízhatóbb, sokkal több hasznos szolgáltatása van, átláthatóbb, és sok lehetőség van benne.
Senki sem kötelez arra, hogy egész nap ott ülj előtte (tény, van erre is példa), ha eszedbe jut felnézel, megnézed miket írtak ki üzenőfalra (lehet szűrni, hogy csak állapotfrissítéseket, képfeltöltéseket, stb. jelenítse meg). Szintén zseniális dolog, hogy csoportosítja a hasonló eseményeket, nincs olyan hogy minden második üzenet arról szól, hogy ki mit csinált a tanyáján.
Van jónéhány ismerősöm + én is, állandóan kiposztolnk minden humoros képet, szöveget, eseményt.
Amit még érdemes megemlíteni, az a csoportok létrehozása, pl. fociszervezés - létrehoztunk egy foci csoportot, behívtuk a csapattagokat, bármit írunk egyből látszik mindenkinél felül ugye, hogy új üzenet, opció hogy emailben is elküldjön értesítést + group CHAT is ott van megbeszélésre. Sokkal gyorsabban eljutnak az információk, mint pl. emailen (ami ráadásul közel sem olyan megbízható és gyors). CHAT is teljesen megbízható (pláne, hogy kombinálták a rendes üzenetküldővel, kijelentkezik akkor is garantáltan megkapja).
Ott van az előbbihez hasonló események meghirdetése és emberek meghívása, azokhoz hozzászólás lehetőség, stb..
És persze a lényeg, a kapcsolattartás olyanokkal, akikkel kevesebbet találkozol, régi ismerősök keresése, ismerősök fényképeinek megtekintése, stb..
Szerintem buta az, aki előítéletek miatt (mert hogy neki "nincs szüksége rá") nem regisztrál, nem használja ki ezeknek a szolgáltatásait. Iwiwnek nem sok jövőt jósolok, már csak azért sem, mert csak magyar, és megbízhatóság, sebesség és átláthatóság terén is nagyon gyenge fb-hoz képest.