Unity3D
  • sirpalee
    #52
    Early access más. Ott már játszható játékkal illik indítani, különben pillanatok alatt szétszedik. Nem beszélve arról, hogy csak úgy nem küldhetsz be oda semmit sem. Megjegyzem, egy-két játék elég rossz állapotban került ki early access-re, szóval nagyon ingadozó a szint. A legtöbb odakerülő általában már túlvan egy sikeres kickstarter kampányon.

    Greenlight, ha be akarsz küldeni egy játékot steamre nem úgy megy mint régen, hogy írsz levelet a steameseknek, akik nem is válaszolnak, hanem greenlightra küldöd a játékot és a community dönt. Ez sem előfinanszírozásra van. Ide csak lepengetsz száz dolcsit (asszem, de hasonlóan minimális összeg), aztán beküldhetsz bármit is.

    Senem kickstarternél, senem indiegogonál figyelnek az emberek, hogy tényleg arra használod-e a pénzed amire kell. Megkapod, leadózod, utána csak a te lelkiismereteden (vagy hírneveden) múlik befejezed-e.

    Indiegogon van egy maximális időtartam amire lehet beküldeni projectet (talán 60 nap), két finanszírozási forma van, az egyik mikor csak akkor kapod meg a pénzt, ha a cél összejön, a másiknál pedig bármekkora összeget átutalnak. (nyilván ésszerű keretek között) Kickstarteren csak a fix megoldás van, amíg nem éred el a minimumot, addig nem kapsz pénzt.

    Megnéztem a projected, és egyelőre inkább arra kéne koncentrálni, mint kickstarteren agyalni. (vagy egy másikra a 3 közül, egyedül csak szétforgácsolod magad meló mellett - hidd el tudom milyen ez) Pl ez volt egy magyar próbálkozás kickstarteren, be is bukott nagyon csúnyán.

    http://www.kickstarter.com/projects/1608554263/aterra

    Ők is magyarok voltak, nekik sikerült, de épphogycsak. De jól mutatja a minimumot, amivel érdemes indulni.

    http://www.kickstarter.com/projects/balconyteam/balrum

    Btw mindkét csapatban voltak angliában élő tagot, azokon keresztül futott az egész.

    "Anyone, anywhere can pledge to a project with a major credit or debit card. Anyone in the US, UK, or Canada can start a project (full details), and New Zealand and Australia are on the way!"