Wiki, minden is rajta van: https://pathofexile.fandom.com/wiki/Path_of_Exile_Wiki
Build-ek, Árfolyamok: https://poe.ninja/
Kraftolás: https://www.craftofexile.com/
Kraftolás: https://poedb.tw/us/mod.php
Trade: https://www.pathofexile.com/trade
Napi labyrinth layout-ok, Syndicate, Delve, stb cheat sheet-ek: https://www.poelab.com/
Loot filter: https://www.filterblade.xyz/


Segédprogramok:
Path of Building: https://pathofbuilding.community/
Trade price checker: https://github.com/SnosMe/awakened-poe-trade/
Trade makró: https://github.com/C1rdec/Poe-Lurker/releases
  • MerlinW
    #3466
    "Viszont 0-ról új build meg esélytelen"

    Nekem elég jól sikerült. Az viszont tény, hogy PoE nem a lusták játéka. Nekem azzal telt az első pár napom a játékkal, hogy végignéztem a kasztokat és az összes passzív skill-t. Amit nem értettem megnéztem wikin. Utána játszottam 1-2 napig a PoB-al, hogy mi hogy működik úgy általában. Ezután elkészítettem az első karakteremet, ami az első Sirus-ig kellemesen el is jutott. Megölni már nem tudtam, de a lényeg hogy első probálkozásra készítettem egy karaktert ami eljutott az endgame első harmadáig. Ezután meg már csak rutin, poe ninja buildek tanulmányozása, kísérletezgetés stb.

    Ez nem az a játék, ahol kattintgatsz, hátradőlsz és hevfun. Ha build guide alapján is játszol, akkor is meg kell értened mi miért van, különben nem fogsz tudni hozzászólni, fejleszteni. Ha nem érti az ember a játék többi mechanikáját, nem fogja tudni kifarmolni a guide által említett itemeket. Továbbá ha vakon követ valaki egy guide-ot, az eljut hamar egy pontra, ahol 0 sikerélménye lesz, nem tudja miért hal meg, mi miért történik, stb.

    Ez a szép ebben a játékban. Akinek ez sok, annak ott a Diablo, meg számtalan casual ARPG. Path of Exile egy hardcore ARPG, ami sokszor komplexebb tud lenni, mint egy városszimulátor.


    VISZONT:
    A játék sztori módja (Act 1 - Act 10) baromi könnyű, nem kell hozzá semmilyen ismeret, gyakorlatilag egy tutorial. Tehát aki nem tervez 1000+ órát ölni a játékba, az minden ismeret nélkül nekieshet a történetnek, endgame-nél (Act10 boss után) meg abbahagyhatja.