• senki687
    CaptainRumi,

Nem értem, számodra mi ebben a hihetetlen? A jó megoldás az, ha a jobbaknak tűnő filmekre beül az ember a moziba és végignézi (pl.: 300), vagy kijön a filmről, ha annyira rossz (pl.: Álomháború). De mint irtam, nekünk túl drága a mozijegy és szerintem sokan vannak így. Akkor pedig egy rossz választás rányomja a bélyegét a mozizás emlékére és hosszú ideig bosszantja az embert.

A "kamos" filmeket nem nézem végig. Nem azért, mert annyira becsületes lennék, hanem mert a rossz minségű kép és rossz minőségő hang együttese számomra nem vonzó. (Nyilván akadnak VHS minőségű filmek, amelyeket nosztalgiából néz meg az ember és ott nem számít a minőség, de ez nem ide tartozik.)

Szóval szerintem sokaknak kizárólag csak a döntésben segít, hogy saját véleményt alakíthassak ki, még mielőtt valóban megnézném.

Természetesen megnéztem az általad ajánlott linket. Próbaként átnéztem jópár véleményt olyan filmről, amit én is láttam és -hogy is mondjam-, nehéz lenne ezek alapján választanom.

A kritikákat hiába olvassa el az ember, mert a vélemények ugyanúgy manipuláva lehetnek, így ha ha nem ismeri az ember a kritikust, akkor csalódhat az értékelésben. Hiába nézem a pontozást, mert sokszor előfordult már,
    hogy a 10-es skálán 9 pont felé értékelt filmet nem tudtam végigülni, ugyanakkor előfordult 4-5 pontra lehúzott film, ami számomra élvezetes volt.

Nem egyforma az emberek ízlése.

Mondjuk erre is lenne egy ötletem. Olyan oldalt kellene létrehozni, ahol a felhasználó közvetve megadhatja azokat a fórumozókat, akiknek a véleményét átlagolhatja a rendszer. Így mindenki a saját ízléséhez közel álló
    tagok által megadott pontszámok átlagát láthatná. Ez esetben értelmet nyerne a számszerű értékelés megfelelő taglétszám esetén. Na és persze a megszokott 10-es skála túlzás, az emberek nem képesek ennyire finoman, ennyire pontosan besorolni a filmeket. Elegendő lenne 4 kategória, pl.: "inkább aludj egy órát", "csak ha unatkozol", "jó film", "kihagyhatatlan".

Egyébként technikailag úgy képzelem, hogy a rendszer az új belépővel értékeltetné az általa látott filmeket. Ez alapján meghatározná, hogy kiknek hasonló a véleményük. Ez után az új felhasználó egy általa még nem látott
    filmre kattintva csak a más filmekre az övéhez közel állá értékelést adó személyek értékeléseinek átlagát láthatná. Ezzel a módszerrel megbecsülhetné a felhasználó, hogy ő maga várhatóan hogyan értékelné azt a filmet.

Remélem sikerült érthetően megfogalmaznom. Na ha lenne egy ilyen működő rendszer, szerintem onnantól kezdve teljesen feleslegessé válnának a kamerás felvételek.