• Goo
    #84
    Az előző irományomat nehéz volt összefoglalni, ezért nézzétek el nekem, hogyha összemosodik.
    Összegezve:
    Szerintem egy jó konzol legyen hw terén erős, jó kauzális platform és puzzle játékok és ezek mellett legyen bőven fps, akció és stratégiai játékok, amiknél nem baj hogy egy kicsit erőszakosak, de ne legyen undorítóak, gyomorforgatóak.
    Szerintem ezek mellett marketing kiépítése a legfontosabb, hiába erős a gép és jó a játékfelhozatal ha negatív a konzol kapcsán reklám.

    Nintendo-val az a baj egyrészt, hogy fps stratégiai játékok kapcsán nekem is hiányérzetem volt, annak ellenére Nintendo-nak is van: Metroid széria, Monster hunter tri és stratégiai játékok közül pikmin.

    Másrészt a grafika nem elsődleges, de nem lényegtelen. A wii-nél a játékok szépek, tetszetősek és grafikailag jól néznek ki, nem a wii sports-ra gondolok és nem az igénytelen kinézetű akció és fps játékokra. Pont előbb mondtam azt, hogy a normális akicó játékok terén hiány volt. "Egyedül" a metroid, pikmin és a mh3 ami értékelhető stratégia és fps játékként a wii-nél, közismertség, játékélmény és grafikai szépség terén. A wii-nél generációs lemaradást még el lehetett nézni, de a wii u esetében már nem, és szerintem nemcsak én vagyok ezzel.
    Ezért kérdés, hogy a wii u megfelel a kor színvonalának, hogy a vas márkás-e és megfelel-e egy mai középkategóriás 200-300 Ft érő pc-nek.
    Ennek szerintem azaz oka, hogy az emberek változnak és egyre inkább high-tech színvonalában gondolkodnak. Én legalábbis így vagyok ezzel, mert szerintem nincs olyan ember, aki nem látott volna videojátékot, már az okos telefonokból kiindulva.


    Nintendo-nak jó a franchise, de ez van már többé-kevésbé húsz éve, ideje már újat mutatni, mint ahogyan a Sony is teszi szerintem. Nem egy két sorozattal kell bővíteni a franchise-t, mint ahogyan pikmin esetében volt, hanem alapos bővítésre van szükség és komoly kapcsolatokat kell kiépíteni külső játék fejlesztő cégekkel.

    A wii azért volt sikeres, mert a Nintendo franchise-a Gamecube-nál és N64-nél még kiforratlan volt, és ezt a hiányt a wii-nél már egyre jobban bepótolta. A Nintendo a saját franchise terén mindig újat tudott mutatni szerintem, de ez idő haladtával egyre jobban nehezedik és egyre rosszabb lesz és ezzel van a probléma. Konkrétan super mario galaxy-ból nekem elég volt. Super mario brothers még mindig kiforratlan. Ugyanez a helyzet a kirby,luigi mansion, star fox, wario, pikmin, chibi robo, donkey kong, donkey kong vs mario és kid icarus esetében. Zelda-ból, Metroid-ból mario sports-ból a mario party-ból már sok volt. Az előbbi címekre alig megy rá, nem is közismertek. Pokémon borzalmas, egyedül pikachu adventures ami még elmegy és lehetett volna jobb is. Kid icarus és chibi robo meg szerintem átlagos. Star fox jó, de akkor az ratchet and clank egyedibb.
    Külső játék cégek.
    Sonic nem rossz, de a sorozat évek óta dögledezik. Monster hunter jó volt, de abból is csak egy rész jelent meg Eu-ban, A G csak japánban jelent meg. Klonoa az még nagyon jó játék wii-re, de ps cím volt eredetileg. Nagyon sok játék van a nintendo franchise-on kivül, de azok nincsenek reklámozva, emiatt én is el felejtem őket, akkor is ha meg vannak nekem. Nekem nagyon sok nintendo-s játékom van wii-re. Némelyiknek borzalmas az irányítása és szaggat, vagy a játékot összecsapták, vagy megérte volna a játék folytatása, de ez elmaradt és a feledés homályába került. Nagyon sok a tömeg játék, amihez hasonló mobilon és pc-n is megtalálható, ezeket csak 1-2 ezer Ft-ért vagy pár száz Ft-ért lennék hajlandó megvenni, sőt nem is kaphatók nagy része Magyarországon és még máshol sem. Wiiware játékok fele ócska és ráadásul drága is. Rayman és rabbids sorozat még ami nagyon jó a wii-re és nagyon szeretem. Vannak nagyon jó játékok wii-re, jó a wii játékkínálata, de szőrhasogató és telhetetlen vagyok. Sajnos ilyen vagyok, de látom hogy tőlem más se különb.
    Ezeket azért írtam le, mert hogy konkretizáljam a problémát, és ne úgy tűnjön hogy a levegőbe beszélek.


    A ps3-nál azt gondolom, hogy psn játékok grafikailag és játékélményben legalább ugyanolyan vagy még jobb mint sok wiiware játék. Sok ott is kauzális platform és puzzle játék, legalább ugyanolyan vagy jobb minőségben és ráadásul vannak normális fps és stratégia címek, A wii-nél is van, de ami normálisnak mondható az nem túl sok. Szóljatok ha tévedek.

    A wii u-nál nem lehet tudni, hogy még milyen lesz, ezért szerintem nagy hülyeség leírni, de ha már most rossz a híre, attól függetlenül milyen valójában, akkor az már semmi jót nem sejtet, akkor inkább kihagyom. Máshol is már most ennyire negatívan van beállítva? vagy csak Magyarországon a különböző magyar fórumokon. Ez kérdés volt, nem tudok annyira angolul. Vissza fele olvastam hozzászólásokat itt is és máshol is ezért kérdezem mindezt.

    A wii jó konzol volt, de ez számomra a tűrhető kategória. A mario nem kiddytakony és nem gagyi rókabőrlehúzás. Hardcore játéknak is nevezhető a Mario széria, mert az egyik legjobb sorozat a világon, számomra a Mario-tól jobbat nem tudok elképzelni jelenleg. Én sok játékkal játszottam ezidáig, de még egyik se jött be annyira mint a Mario. Számomra mindig a Mario lesz az első, a favorit.

    Ps3 vagy xbox 360 is a türhető kategóriába tartozik mint a wii? Ezt kérdezem, mert tervezem a második konzol megvételét. Nem szeretnék csalódni. Szerintetek várjak az újabb x-xel vagy ps-sel. Ezekhez sosem volt szerencsém és nem tudom hogy ezek mikor fognak megjelenni. Ezt lehet hogy máshol is bevágom, mert ez offolás volt. Wii u-t csak azért vennék, mert a wii-hez minden lézező kiegészítőt megvettem, és ebből kifolyólag legyen értelmük.