Wii - Wii U - Switch - és a többi
  • adam first
    #37
    Erre is reagálni fogok. Egy konzol nem attól lesz menő, mert el adnak belőle 150 milliót, a másik meg azért szar, mert abból csak 10 millió fogyott. A LÉNYEG: A SEGA azért dobta be a fehér törölközőt, mert az előző generációs konzoljuk a Sega Saturn 270 millió $ veszteséget termelt a cégnek. A DC gyakorlatilag a Sega több éves, vagyis sorozatos rossz döntéseinek a következménye és ennek köszönheti a halálát is. Tetszik érteni a DC az előző generáció talán legjobb konzolja volt és egyben a legjobb játékkínálattal bírt, cirka 3 év alatt és akkor nem veszem ide azt, hogy a mai napig folynak fejlesztések DC-re, igaz csak japánban. A másik a SEGA az utolsó pillanatig kitartott a rajongók mellet, na, már, mint most a Nintendo lehet sikeres, de ez az, amit soha nem merte meglépni, ezt már sokszor sok helyem-megírtam a Nintendo hozza az elvárt szokásos színvonalat a szokásos sorozataikat és ennyi. A SEGA az utolsó pillanatig, mert újat mutatni, mind hardveres, mind szoftveres téren. Nem az állandó sorozati legújabb részeivel lepett meg, hanem igen is tudtak és akartak is újat mutatni. Talán ez az, amit a Nintendo szoftveres szinten soha nem ért el. Hardveres szinten oké, mert a DC-től eltekintve ott mindig az N volt a legjobb. Na, de szoftveres szinten, ha csak a játékok minőségét nézem a SEGA földbe döngölt mindenkit. Nem hiába szokták mondani a SEGA gyártotta a világ legjobb és leginnovatívabb játékait.
    A MÁSIK PEDIG: "Az lehet, hogy hardware terén igazad van. Egyébként én nagyon szeretem a sonic-ot és akkor sem írtam le, amikor mások, de akkor is 1 vagy 2 évig ment a dreamcast, és itt ez a lényeg, a többi lényegtelen. Azokra kell gondolni, akik megvették, majd közölték velük hogy nincs tovább, én ebből indulok ki. Nintendónak sok problémája volt, de még ő sem csinált ilyet." Persze, hogy nem csinált ilyet, mert közel sem volt olyan anyagi helyzetben, mint a SEGA, kénytelen volt ezt csinálni, mivel anyagilag tönkrement, tetszik érteni. De, még így is 1 évig aktívan támogatta gépet játékokkal, holott 2001 márciusától hivatalos leállt minden régióban a DC gyártása. Mocskos üzlet, de nincs, mint tenni, anyagilag csapádba kerültek, miből finanszírozzák a gépüket, ha nincs tovább és azért valamilyen szinten még fenn szeretnék tartani a SEGA márkanevet.
    ZÁRÓSZÓ: Én a Nintendót a Wii óta leírtam, ötlettelen a hardcore rétege picit se szolgálja, igényesség és kreativitás nulla, meg nem újuló sorozatok. Köszönöm, de én ebből nem kérek. Na látod, ilyet a régi SEGA sohasem csinált.