World of Warplanes
  • Darun
    A Messer nagy magasságú és sebességű vadász. A tipikus harcmodora a magasból lecsapni, aztán mielőtt még ráfordulhatna valaki, ismét vissza a magasba. Érdekesség, hogy fordulóharcban igen gyengék, egészen a Bf209-ig, aminek már igen jó a manőverezhetősége. A fegyverzete sem rossz, sőt, bár nekem a motorba épitett fegyverek valahogy nem jönnek be. Illetve van pár nagy kaliberű fegyver, aminek a sebzése messe elmarad a várttól (pl Su-9) A Fockewulfok az igazán durva fegyverzettel rendelkező madarak, ők viszont még a Messernél is nehezebben kezelhetőek.
    A tegnapi csatánkban ismét konstatáltam azt, amit már korábban is megállapitottam: az angol gépágyúk, főleg a Spiten nagyon vackok. Ahhoz képest hogy 20 milis, alig sebez, ráadásul baromi hamar túlmelegszik. Ezért folyamatosan lőni veel nem is ajánlott, inkább csak puttyogtatni.
    Emlékszem, mikor elkezdtem játszani, T5-ben a LaGG 3 nagyon durva volt. 1 db 23 milis, 2 db 12 milis meg 2 db 7,62-es. Plusz ugye a rakéta. Aztán rájöttek a WG-nél is, hogy ez igy túl op és megfelezték a fegyverzetét.
    Visszatérve a Messerre, nekem ez a fentről lecsapós stilus nem jött be. Mmint párszor volt, hogy igy sikerült lehoznom a meccset, meg láttam másokat is ezzel a technikával, de én jobb szeretem a manőverező légiharcot. Egyébként ehhez a rácsapós stilushoz is van pilóta skill.