• usersg
    Amiket írtam, az nagyobb részt a szolgáltatás alapú felhőkre is igaz. Nézd meg azt a részt, amit a software -ekről, és a terminálokról írtam... Ezek mind valós veszélyek.

Szerintem a cloud -nak - ha így akarjuk hívni, de tök mindegy - ott van helye, ahol sok közérdekű, vagy bizonyos csoportok számára fontos adatok kezeléséről van szó, esetleg az elérés módjáról is, de NEM SZEMÉLYES adatokról, és NEM MINDEN adatról. Remek szolgáltatás pl a netes kereső, és nincs is vele semmi gond - hacsak nem a részrehajlás, de az egy másik téma - remek dolog pl a google earth, vagy a youtube. Ezekkel semmi de semmi bajom nincs is. Erre való a felhőzés.

De a google féle "You Can Do Everything on the Web" tipusú hozzáállás már egy egy nagyon veszélyes játék. Meg kell húzni a határokat, és eldönteni mi a hasznos szolgáltatás, és mi az ami már túl sok lemondással, és veszéllyel jár.
    Ezért is említettem, hogy mind műszakilag, mind adatbiztonság szempontjából inkább kiegészítésként lehet csak elképzelni ezeket a rendszereket, és megfelelően szortírozni hogy mi kerülhet oda, és mi nem. A műszaki megfontolások is egyértelművé teszik, hogy NEM lehet mindent megcsinálni a weben... (egy adathalász cégre rábízni minden dokumentumot, meg minimum felelőtlenség)