• TheLostOne
    Az én adataim ellen már kétszer is követtek el gyilkosságot a Maxtor család tagjai, a második eset után tanultam a hibámból, de a felhő alapú adattárolást azért feleslegesnek tartom.

A nem reprodukálható és nem újrabeszerezhető anyagokról azóta (fényképek, videók, stb) van egy biztonsági mentésem az itthoni szerveremen, azt annyi.

A munkáimról meg alapból ott van a másolat a szerveren, amint fellövőm őket tesztelésre, azon felül meg SVN-t is használok (elsődlegesen inkább disztribúciós, mintsem backup célokból), szal a régi revíziók is megmaradnak.

Ennyi bőven elég szerintem. Amúgy viszonylag szerencsém volt a két esetben, a fényképek esetében a hanyagságom (közvetlen egy az asztalon lévő mappában voltak, és nem a rendszerlemez szállt el), míg a munkáim esetében a puszta véletlen (valamiért a kisebbik, Samsung adatwinyón csináltam a DEV mappát) mentett meg.

Egyedül talán a GMail amit használok a CC technológiás szolgáltatásokból, mert gyors, stabil, elvileg örökké tartó(ISP-s címek ugye ugranak esetleges váltáskor). Az emailjeim tartalmát sem féltem tőlük, engedély nélkül (üzleti/személyes indítékból) hülyék lennének kiadni akármit akkora a nyomás rajtuk, engedéllyel meg adják csak ki nyugodtan, nincs semmi rejtegetnivalóm.