• bah
    Szerintem a hazai felsőoktatás színvonala helyenként tényleg elmarad az elvárttól, az itt előttem írók beszámolói ugyan túlzóak, de koránt sem alaptalanok. Inkább képezzen az iskola szakbarbárokat, mint mindenhez érteni akaró ,de semmihez nem értő szakembereket. Ha el akarsz kezdeni dolgozni, sajna nem elég csupán a tanultakra hagyatkozni, hanem ahhoz önerőből hozzá kell tanulnod, mert sok helyen mindent tanítanak, csak azt nem amit kéne. Max ilyen tanár szakokon + ilyesmiken elég az ott tanult.

Szerintem jelentősen jobbá tehető lenne az egész felsőoktatás. Például ha létrehoznának egy országos egyetemi hálózatot. Ez a hálózat tartalmazna mindent amit tudni kell az adott szakterülethez. Videók, leírások, interaktív programok,stb.. formájában, a tanulás szempontjából maximálisan hatékony formában. Párhuzamosan az egyetemeket át lehetne úgy alakítani, hogy nem lennének előadások és olyan órák ,ahol csak figyelni kell. Helyette csak konzultációk és laborfoglalkozások, a gyakorlati területre fókuszálva. És nem unalmas órákat hallgatni járnának be a hallgatók, hanem valós gyakorlati problémák megoldását gyakorolnák. Szerintem tök fölös minden évben ugyanazt és ugyanazt leadni, amikor videóra felvéve sokkal jobb lenne. De sajna nem lenne szükség annyi tanárra, úgyhogy nem valószínű ilyen változás.

És akár európai szinten is meg lehetne ezt csinálni, nemcsak országosan, a költségek csökkentése érdekében.

Van is egy emberke külföldön , aki valami hasonlót kezdett el csinálni, ingyen.
    http://www.khanacademy.org/