bvalek2#53
Ehhez képest a valóság:
- 18 éves kezdő alkoholistánk szülői nyomásra erőfeszítés nélkül beesik az egyetemre. A döntésképessége csak a legközelebbi iszunk-hányunk-belefekszünk buliig tart.
- felveszik mert kell a fejpénz, hősünk lelkiismeretesen leissza magát a sárga földig minden hétvégén, összeszed egy kis szifiliszt, nemibeteg-gondozóra jár (zabigyerek nem lesz, mert a női megfelelője ennek az embertípusnak rendszeresen jár abortuszra). Előadásokra nem jár be, a tanárnak a nevét se tudja.
- csak akkor dolgozik egyetem mellett, ha végképp muszáj, a szülőkből remekül meg lehet élni.
- egyszer csak jönnek a vizsgák. hősünknek nincs pénze mással megíratni a házi dolgozatokat, eleinte görcsöl a vizsgák előtt, de miután felvilágosítják az idősebbek, hogy nincs következménye annak, hogy mennyi idő alatt végez, leszarja és megy velük bulizni
- főhősünk vért hány, aztán irány a detox.
- elmegy 6-10 év, mire a diplomagyár kiállít neki egy plecsnit. Főhősünknek nincs egy kanyi vasa se, hitele annál több, 30 évesen megpróbálja elkezdeni az életet, ekkorra már idült alkoholista, táskás szemekkel, kifejezéstelen felpüffedt tésztaszerű arccal, igazi szocreál férfiideál.
- jelentkezik állásinterjúra, ahol kiröhögik és közlik a diplomája gyakorlatilag értéktelen, mert csak pofára kapta. Képzettsége nincs, ennek ellenére munkát fog kapni, és a tudatlanságával tovább rombolja az európai civilizációt.
Ezeknek az embereknek a részaránya messze meghaladja az 50%-60% százalékot (szakonként persze erősen változó). Kizárólag az SZDSZ-es mindenkitfelveszünkhakőhanem hozzáállásnak köszönhetik hogy felvették őket a melegedőbe.
Azoknak a száma akik egyetemre valók, nem változott az utóbbi száz évben. Régen ők voltak az átlag, most ők azok a diákok, akik rejtélyes módon képesek megcsinálni a beadandó programot (sőt, szeretnek programozni, milyen meglepő), ők azok akik szeretnek diff-egyenleteket megoldani, ők zaklatják a tanárt kérdésekkel. Ők TANULNAK, annak ellenére hogy nehéz, és mégis örömmel csinálják. Szeretem != könnyű, épp ellenkezőleg. Kennedy-ék azért mentek a Holdra mert nehéz, és én is azért tanultam meg dolgokat, mert nehéz volt. Ha könnyű lett volna, abban nincs kihívás és nincs győzelem.