• NEXUS6
    #3
    Éppen most nézem Rupert Sheldrake videóit a morfogenetikus mezőkről, aminek értelmében, ha már nem lenne ilyen rendszer felfoghatatlan tömegben körülöttünk, akkor szinte embertelen nehézségbe ütközne egy ilyen rendszer kidolgozása, létrehozása.

    Amúgy kis ellentmondást érzek aközött, amit példának és amit következtetésnek írsz. Gyak azt mondod, mivel ez a rendszer egyértelműen tervezett mérnöki munka, a természetben pedig a tervezés folyamatát eddig nem tudtuk bizonyítani, ezért nem tervezett.
    Éppen az a gáz, hogy bonyolult struktúrák jönnek elő, majd egymást másolják, a rendszerek anélkül, hogy az általunk ismert, pl genetikai kapcsolatban lennének.

    Az ortodox evolúcionalisták szerint a kis lépések elegendőek az ilyen nagy összehangoltság létrehozásához. Mindenki más meg azt mondja, hogy nem.
    Az, hogy a laboratóriumi körülmények között működnek azok a kis mechanizmusok, amelyek nyilvánvalóan szükségesek az élethez, nem bizonyítéka annak, hogy az élővilág általunk ismert formájának kialakulásához ezek elégségesek is.