• Balumann
    #1178
    "Kerülöd a válaszadást. Honnan veszed, hogy mik az emberi tulajdonságok, és honnan veszed, hogy mik a történelmi tények? Ki mondta neked, hogy milyen az ember, és ki mondta neked, hogy ki mit csinált az elmúlt 2.000 vagy 22.000 évben? Ezt nevezed te racionális tapasztalatnak? Melyik része ennek a racionális, és melyik a tapasztalat?"

    Az emberi tulajdonságok nem változtak, mindigis voltak olyan emberek, akik hatalomra, népszerűségre vágytak, megpróbáltak prófétaként, tanítóként fellépni, vezetni az embereket, és mindig voltak birka, könnyen manipulálható tömegek, stb.. Amit állítok az az, hogy nem lett volna ekkora hatása a történelemre, ha csak úgy tanítgatott volna, egy proféta, szónok volt (az ELLENSÉG SZEMSZÖGÉBŐL lázadó, aki veszélyeztette a hatalmat). Nem tudom mi a lószart nem értesz ezen.

    "Ne haragudj, de ugyanazokat a kérdéseket kell feltennem. Ki mondta neked, hogy mi az, hogy "Istenben való hit"? Ki mondta neked, hogy mi az, hogy "ezoterikus világkép"? Ez a lényeg, erről beszélek. Te most hiszel valamiben (hogy nincs ezekre szükséged) vagy tudod?"

    Ezekre a kérdésekre nem tudom milyen választ vársz. Én tudom, hogy nincs szükségem semmilyen természetfelettiben (ami nem bizonyított tudomány által) való hitre. Ismerem az ezoterikus világképet - én is foglalkoztam vele korábban, Istenben való hitet első sorban (de NEM CSAK!) a kereszténységből, tisztában vagyok azzal, hogy ők sem szakállas bácsit képzelnek el a felhőkön ülve.

    "De nem csak ennyit írtál, most miért csinálsz úgy, mintha csak ennyit írtál volna? Ez is ott volt: "de a megoldásai azért akkoris..." Tehát Hitlert beállítod egy negatív példának, majd Jézust hozzá hasonlítod. Ez egy kicsit sok a prekoncepcióból, nem gondolod?"

    Annyira értetlen vagy, hogy borzasztó (persze én se fogalmazok valami jól, dehát akkor is). Emberi tulajdonságokról beszélek, példát hoztam fel arra, hogy minenki mást lát helyesnek, és hogy "el tudom képzelni, hogy valaki kiálljon az mellett, amit helyesnek tart", csakmert volt egy ilyen abszurd állításod, hogy én erre képtelen vagyok. Bár ahogy látom teljesen fölösleges, végülis mi okom van kiindulni abból, hogy Jézus is emberként gondolkodott... -.-'

    "Ezt kérdezem tőled, hogy mi alapján állítod, hogy az ember alapvető tulajdonsága az, hogy negatívként megítélt tevékenységbe kezd?"

    Mai helyzetben negatív lenne, akkoriban nem lett volna az. Az ember alapvető tulajdonsága az, hogy képes olyan tevékenységbe kezdeni hitéből adódóan, amit MÁS EMBEREK negatívként fognak megítélni.

    "De az meg hogy a fenébe lehet, hogy azt nem írod le ugyanígy, hogy azt a képet, amit pl. Hitlerről vagy Jézusról magunkban hordozunk, azt a "társadalmi elvárások" nevelték belénk?"

    Neveléssel az emberi tulajdonságokat lehet, nem egy másik, vagy egy történelmi személyről kialakított képet. Azt mindenki a saját tapasztalatai alapján alakítja ki.