• Balumann
    #1166
    "Pont erről beszélek, hogy a referencia-adathalmaz határozza meg, hogy mit gondolsz Jézusról. És honnan van a referenciád? A Google mondta? Vagy abból indulsz ki, hogy a 2 darab kutatási eredmény eltörpül a 2000 kutatási eredmény mellett, így az az igaz, amit a 2000 állít, a 2 meg "nyilvánvalóan" hülyeség?
    Racionális tapasztalatot meg hogy érted?"

    Én az emberi tulajdonságokból, történelmi tapasztalatokból indulok ki, így értem a racionális tapasztalatot. Jézus is ugyan ezen a világon élt, tanította (nevelte), vezette az embereket. És üldözték, mert egyre nagyobb befolyása volt, vallási és ebből kifolyólag politikai ellenfél volt, akit követtek az emberek. Ez miért lenne csak az én képem róla, miért lenne torz?
    A tanításait (amik fennmaradtak az evangéliumokban) zseniálisnak tartom, én is jórészt az szerint élek, de nincs szükségem az Istenben való hitre, ezoterikus világképre, már hogyismondjam... nem aktuális, és engem nem is kell megtéríteni sem, mert így neveltek.

    "Hitlerről ne beszéljünk úgy, hogy nem beszéljük meg a körülményeket. Mert ha a körülményeket elhagyjuk, akkor az egész "ámokfutás" oka szimplán egyedül Hitler lesz. Ez pedig hülyeség."

    Én sem akartam róla részletesebben beszélni, a lényeg csak ennyi volt, ő is hitt abban, hogy jót cselekszik. Nem értem ezt mire írtad.