Mobilnet megosztása wifi routerrel
  • lehben89
    Hi!
    A lényeg, hogy 4 hónapig külföldön fogok dolgozni. 2 laptopot össze kell kötnünk (az egyiken nincs wifi), az építési területen, ahova a munkáltató nem hajlandó internetkapcsolatot biztosítani, így mindenféleképp valamely szolgáltató mobilnetes eszközét kell igénybe vennünk. Egyrészt meg kell oldani A két gép között a fájlok mozgatását, a nyomtató megosztást és az internet megosztást( Neten olvastam oylan wi-fi antennás routereket, amelyek rendelkeznek usb csatlakozóval, illetve a mobilnetes kártyákat is bele lehet dugni, csak mivel fogalmam sincs milyet és hol kéne venni, ezért kérek segítséget). A szálláson ugyanúgy mobilnetet fogunk használni, hiszen minek kössük be oda is a netet, ha már van mobilnet. Ott a két gép távolabb lesz egymástól mint az irodában így szükség van a wifi-re. Olvastam, hogy vannak usb-usb kábelek amellyel megoldható a hálózat kiépítés, és mellé lenne a wifi nélküli gépbe bedugva a router amiben a mobilnetes stick vagy kártya van, ami modemként működik elvileg ilyenkor. Ezen a laptopon beállítom a wi-fi beállításokat, mint bármely otthoni hálózatban és így az én gépemen is tudok netet használni. Na ennek kéne egy leírás, hogy hogyan is kivitelezhető ez gyakorlatban, lépésekben (ha lehetséges egyáltalán), illetve ha van egyszerűbb megoldás akkor mi az.