banner
  • lwb
    Biztos szubjektív véleményem miatt nem jött be a DAI, de tényleg nem jött be. Játékmenet tekintetében sem, mert ilyen offline mmo jellege volt, óriási üres területek, sok kis ikon, amit le kellett vadászni. Az egész világ lakatlannak és élettelennek tűnt még az első részhez képest is. Nem volt igazán nagy város, amit be lehetett volna járni, Val Royeaux egy piac volt és semmi más, ellentétben Denerimmel, a kieg várossal vagy Orzammarral az első részben. Nem éreztem úgy, hogy egy lakott birodalomban vagyok, hanem csak ilyen-olyan színű lakatlan bolygókon, ahol vagy erdő vagy sivatag stb volt, meg mindenféle újratermelődő, legtöbbször a semmiből megjelenő ellenfelek.

A sztori is gyengus volt nekem, bár a korábbiaké sem volt nagy durranás, de itt úgy éreztem, hogy nyújtották is mint a rétestésztát még. A karakterek volt nekem a legalja. Egyet sem kedveltem a DAI gárdájából. Varricot és Solast kivéve talán, de a többiek idegesítőek vagy egyenesen irritálóak voltak mind. A kamu grey warden, az emós szellemfiú, a full retardált Sera, a teljesen 1 dimenziós Iron Bull vagy az "azért vagyok benne, mert meleg karakter is kell" nekromanta.
    A DAV se sokkal jobb, de mondjuk itt vannak kifejezetten kedvelhető karakterek is: pl az idős nekromanta tanár vagy a scout Harding. Azt elsimerem, hogy ez szubjektív véleményen alapul.