• AgentKis
    #23
    Nem gondolom normál használatnak két erőforrásigényes teljes képernyős program egyidejű használatát. Van gép ami képes erre sőt(!), de ez nem egy átlagos elvárás szerintem. A 200 layerhez én is gratulálok, és nem érzek benne túl sok ésszerűséget. Erőforrást pazarolni tök jó.

    Szerintem egy 3-4 évesnél fiatalabb notebook le tud játszani olyan felbontású videót amilyen a kijelzője. Persze a yuotube esetén a sávszélesség is gond lehet, nekem vékony netem van és sokszor szaggat a 480p-s műsor is. Nem a gép hibája ez, ezenfelül a videotömörítéseket is lehet idiótán használni, nehezebb lejátszhatóságot okozva. A videomegosztókon hemzsegnek a szarul enkódolt videók.

    "Jön a WebGL világa." Nem értem, mi köze annak a proci sebességéhez? Szerintem az is inkább videókártyás dolog lesz, ahogyan az openGL vagy a D3D is, csak a böngészőben fog 3D-t gyorsítani a videókaresz valószínűleg nyílt szabványosan(!), ami jó 5letnek tűnik. És ahogyan a másik kettő esetében is lehet csinálni egyszerűbb és bonyolultabb dolgokat is benne, amik működéséhez különböző vas kell.
    Egy böngészőben lévő 3D-s valaminél a HD felbontást, nem érezném létszükségnek, pazarlásnak igen. Jelenleg a flash is tudja a videokártyát kezelni (ha a böngésző is hagyja neki) csak az gondolom nem nyílt szabvány.