• Caro
  #153
  Szerintem a PC azért lett sikeres, mert egy nyílt platform volt. Bárki fejleszthetett rá, hardvert, szoftvert egyaránt. A komponenseket több gyártó is csinálta, így alakulhatott ki a verseny.
  A mobil eszközök piacán ennek ellentéte van: mindenki gyártja a sajátját, ami hardver szinten igyekszik a többiekkel való inkompatibilitásra, egyes gyártók pedig még a szoftvert is korlátozzák.
  Én most szeretnék valamilyen hordozható gépet venni, mert nemrég halt le a laptopom, úgyhogy légyszi adjatok tanácsot. Lehet tablet, kindle, akármi, csak a következő feltételeim vannak:
  - Ne legyen benne flash memória, vagy bővíthető legyen SD/CF akármilyen kártyával. Ha a flash elöregszik, ki lehet dobni az egészet, míg kártyát mindig tudok venni hozzá.
  - Legyen benne USB host. Tisztességes operációs rendszerrel ide bármit tudok kötni.
  - Ne legyen benne GSM modul. A GSM spyware, valamint nem akarok havonta fizetni valamilyen maffia telekom cégnek.
  - Legyen benne wifi.
  - Fusson rajta linux. Ha androiddal működik, akkor jó eséllyel rendes linuxal is fog.
  - Működjön AA/AAA elemekről. A NiMH-k sokkal-sokkal hosszabb életűek mint a LiIon akksik, és akárhol vehetek ilyet, még valószínűleg elég sokáig. Ezzel szemben ha kifut már a termék lehetetlen hozzá liion akksit szerezni.
  Ha valaki ilyen gépet tud, kérem jelezze! Tartok tőle nem nagyon lesz... Ha az utolsó pontot kihúzom, akkor még esélyes is a dolog, de ehhez ragaszkodom :)