• alippai
    Hát ahogy sejtettem ötleted sincs mi az a pályázat vagy a multi:
    1.) Oda kell tenni, általában 0-20% között mozog, általában erre a részre is ingyenes vagy nagyon kedvező hitel jár. Ennek fényében amivel élni tudnak, élnek.

2.) db - darab, nem adatbázis

Az árakról jobb ha nem oktatsz. Egy programozó "kezdő" átlagfizetése két év után (ugye ennyi szükséges hogy valaki teljes junior állást kapjon) a BME-n végzetteknél 1300EUR felett van. (Forrás: BME felmérés). Így beláthatod, hogy egy vezetői fizetés elég gyakran ennek többszöröse - hoppá, csak nem érdemes tanulni még Magyarországon is? :)
    Az adott cég megcsinálja 400k Ft-ért, cserébe egy év múlva lehet nem létezik. A nagy cégekben nem az ember/munka a "drága", hanem megbízhatóság és én magam is inkább ilyen céget választok, mint aki megcsinálja 400k Ft-ért.
    3.) Wifinél kell frekvenciát vásárolni, ha azt akarod, hogy 50-100m-nél tovább működjön egy mozgó járművön!

Igen, egyetemista vagyok. Nem vagyok ideges, magabiztosan megy minden, köszönöm aggodalmad. Dolgozom mellette multinál és saját céget vezetek saját alkalmazottakkal.

Sok sikert az élethez, de szomorúan kell közölnöm "agyondokumentálja, általánosítja, és eltölt vele egy hónapot." ezért jár a pénz. Az, hogy mekkora sávszélt fogyaszt a program vagy épp milyen jó, tesz magasról mindenki, mint láttad ami drága a programozó fizetése, nem az eszközök (karbantarthatóság, megbízhatóság itt jön elő, SOK jól képzett és drága programozóba kell fektetniük a nem 400k hanem 400 millió HUF-ot megcélzó cégeknek). Ha valóban multinál dolgozik az ismerősöd, ő is csak ebben fog megerősíteni.