Az én windowsomat aztán ellenőrizheti, 3. éve nincs az otthoni gépemen :)
Annyi a difi, hogy valszeg mostantól a skype is lekerül róla (ha tényleg szar lesz, és teletömik minden felesleges marhasággal), aztán keresek másik csevegőhálózatot.
Bár nem vagyok egy nagy csevegős emberke, pidginbe a facebook chat és a gtalk van berakva. Amennyi érzékeny infót én ezeken át közlök, azt vihetik nyugodtan.
Amúgy rólam nyugodtan gyűjthetnek minden infót amit csak szeretnének, én idáig nem kaptam célzott reklámot (vagy csak nem vettem észre), nem kerültek nyilvánosságra a családi fényképeim amit picasa privát web albumba tartok, se dokumentumaim, amiket google docs-on (bár akkor se kapnék sírógörcsöt, ha a szerepjátékos karakterlapjaim, és néhány hülye írásom kikerülnének a netre).
Én szeretem a felhőt, mint ilyet, szerintem jó dolog. Nagyon kényelmes. Bárhol elérem a fájljaimat, nincs abból gond hogy milyen gép előtt ülök, stb. Oké, aláírom hogy rengeteg benne a kockázat, és a visszaéléssel való lehetőség, de én ezekkel idáig nem szembesültem. Ha meg visszaélnek vele... kiderül rólam hogy szeretem a zenét, vegetáriánus vagyok, érdekel a linux, utálom a tévét, és hogy mágus a kedvenc karakterem az RPG-kben. No, oszt akkó' miva'?
Értelemszerűen érzékeny adatokat nem fogok felhányni netre, amire úgy gondolom hogy tényleg necces, azt egy jelszóval védett archívumba rakom, és úgy töltöm fel. Ha egy tök átlagos emberke adataira képesek időt és teljesítményt áldozni, akkor meg nem ezúton fognak rólam megtudni dolgokat, hanem rám állítanak egy nyomozót/csapatot/katonaságot :) Viccet félretéve: a lényeg, hogy akkor nem a neten át fognak megfogni.
Tudom, tapsoljam meg maga, megzabáltam a 21. század marketingjét. Na bumm :)