Aztat nem értem, most komolyan, hogy ha ennyire okos vagy, akkor miért nem hallottunk még rólad máshol. Vagy netán, csak nem tőled vette meg a M$ most a szkájpít!!!????
"Komolyan mondom nem értem, hogy miért erőlteted a nyilvánvaló hülyeséget."
Most ebben a vitában? Illetve vitának nem is mondanám, mert tőled csak ilyen érvek hangzottak el:
"Az ilyen koncepciótervek többnyire hurráoptimisták." - Gondolom mert megvalósíthatósági tanulmányt rendeltek tőlük, és nem megvalósíthatatlanságit.
A lejjebb található legtöbb észrevételedet, amúgy megválaszolják. Kell hozzá fejlesztés, mert ugye a repülőgép ipar nem legó, hogy a szárnyat máshogy rakják rá és akkor már szuperszónikás a göbzi. Ez persze gond, mert viszont vagy 40 éve a szubszonikus utasszállítók, meg valamennyire mégiscsak lego elveken alapulnak.
Mi a megrendelő igény? Hosszabb törzs? OK! Más hajtómű? OK! Fejlesztett avionika? OK!
És a gépen a gyártósoron meg még sem kell változtatni.
"Nézz már rá a Concordra. Milyen hosszú, mekkora tömeg és milyen törzse van?"
Úgy tudom ez a terület a szakmádba vág. Erről azért bővebb véleményt vártam volna.
"Nem túl rég valahol egy csuapaszány konstrukciót képzelt el valaki. Valami 80 méteres fesztáv mellett vinna ~200-250 embert KÉT szinten. Vicc..."
Ja vicc, viccet csinálsz belőle, csak még ahhoz sincs érzéked. De miért is?
"Akárhogy variálják a gépet a klasszikus törzs+szárny vagy csupaszárny között nem tudnak mit csinálni a gép elbaszott geometriai igényével."
????
Kijelentés, indoklás meg semmi.
"A hajtómű irtózatosan drága lenne egy ilyen gépbe."
Dettó. Amúgy minden új hatómű drága, évtizedenként fejlesztenek teljesen új szériát, vagy inkább 20-25 évenként mostanában.
"A hőterhelés messze a normális felett lenne, a szerzekezi anyagok drágábbak."
Minden anyag, technológia drága, ha kis szériában alkalmazzák. Az A380 tele van titánnal, az nem drága!? Itt is csak a nagy szériát kéne biztosítani, mert nem technikai, technológiai az akadály.
"Kis megredenelés, kockázatos fejlesztés."
Erről van szó. Ehhez kéne az állami garancia, támogatás, ami lejjebb viszi a költségeket, biztosítja mind a vásárlót, mind a fejlesztőt, nem a sikerről, csak talán arról, hogy emiatt nem fog becsődölni.
Miért is érdeke az államnak mindez, talán csak a néhány 10 000 új munkahely miatt. De hiába pofázom neked, hogy ilyen már volt, ezt már eljátszotta egyszer az ipar, és a politikusok akkor hogy kibasztak mindenkivel. Boeing több 10 000 embert rúgott ki, amikor a kormány kihátrált a projektből. Akkor született a mondás: Amikor az utolsó ember is elhagyja Seatle-t, majd kapcsolja le a villanyt!
...
Szal eddig kb ezek volta az érveid, nem érvek vagy indokok, csak kijelentések a levegőben.
Te-Hülye vagy!
Én-Miért?
Te-Most mondom hülye vagy!
Én-Értem, hogy mondod, de miért!
Te-Hát ennyire hülye vagy, hogy nem érted?
...
Tényleg az vagyok, hogy veled leállok nem vitatkozni, hanem veszekedni. Mindig megfogadom, hogy többet nem fordul elő. De a mostani erős alapot jelentett, hogy ezt végre be is tartsam.