Asztali rendszerek közül a legstabilabb szerintem a C64. Több okból is, merthogy pl ROM-ban van az OS, onnan meg elég nehéz kipiszkálni, mondjuk a netre viszonylag nehéz fölmenni vele, meg vállalati hálózatot sem könnyű vele összehozni, de ezért is biztonságosabb. Szal mehetünk le a vita szintjét tekintve nagyon mélyre, de csak jelzem, hogy te nevezted baromságnak az opensource elven épülő fejlesztést.
Én speciel wint használok asztali gépnek, kb a beépitett tűzfalam van és annyi az össz védelmem. Ha netán bekapok egy vírust még mindig könnyebben kiirtom 1-2 óra melóval, minthogy egész nap a frissítések települését szemléljem a vírusirtóra. Ez az én filozófiám, de persze poreszwarez királyként már nem működne.
És persze hálózatos környezetben már szintén nem működik, mert ugyan én nem nézek poreszt, meg dugdosom az ótvar USB drivemet minden gépbe, mások meg benn is pont ezt csinálják. Ott kell a max védelem. És aztán ugye valahogy a legtöbb helyen érdekes módon a szervereken linux/unix fut, a juzert meg hagyják bohóckodni a winnel.
Szal szerinted ez miért van így, és nem mondjuk fordítva? Vajon ezen már egyszer igazán mélyen elgondolkoztál valaha?
Csak kíváncsi vagyok.