• Sailor1959
    #193
    Úgy látom, elfogyott már a szufla.
    Wednes és torreadorz érveihez csatlakozom magam is.
    Sokak kezdenek szörnyülködni az ilyen-olyan rákkeltők miatt. Rögtön sorolják is: a táplálkozás, a munkahely, a stressz, stb. És nem sajnálnak százezrekért mindenféle csodaszereket venni.
    Pedig sokszor tök egyszerű a dolog: el kell dobni a cigit, még passzív formában is. Ma Magyarországon azért hal meg évente kb. 12.000 ember a rák különböző formáiban, mert 20-30-40 éve bagózik. Azért vágják le csak a mi városi kórházunkban hetente 6-8 ember lábát (azaz évente 300-400!!!!), mert 20-30-40 éve füstöl. Azért fuldokolnak oxigénen naponta egy tucatnyian, mert előtte évtizedekig füstöltek.
    És tudjátok, a kórházi betegek jelentős része - nem tudok %-ot, de szemmel láthatóan nagy része - a cigarettázás következményei miatt jár életének utolsó évtizedében szinte haza a kórházba, ahelyett, hogy a kertjét kapálná! A fulladozás igen kellemetlen dolog!
    És nem ellenérv Churchill 90-valahány éve, ha minden ilyen esetre jut 100, amikor sokkal rosszabbul végződik a dolog.
    Szóval, jól teszik az ausztrálok, hogy csökentik a dohánytermékek reklámlehetőségeit. Szeretném, ha is minél előbb követnénk!

    És ami a többi drogot illeti - a társadalom el fogja dönteni, mi éri meg, mi nem. Most a dohányzás van soron - ez, tisztán látszik, nem éri meg. Ha ez a meccs eldőlt, lehet készülni a következőre, ha kell.