• torreadorz
    #176
    "Aki dohányzik hát szívja,mert ha hirtelen mindenki eldobná a cigit akkor igen csak megszívnák mi is"

    Ha csak ő szivná senkit nem érdekelne. Az a helyzet viszont, hogy egy dohányos füstjét még legalább 3 másik ember is szivja, és őket ugyanúgy mérgezi.
    Az meg megintcsak mese, hogy valaki kimegy dohányozni és nem odabenn a szobában szivja és ezzel mérgezi a családját, vagy hogy nem gyújt rá a buszmegállóban és igy tovább.

    Ugyanis ez a következőképpen történik:
    1, az ember rászokik cigire.
    2, az első 10 évben elég ha 2-3 óránként egyszer gyújt rá
    3, mivel a függőség nő, a következő 10 évben már óránként rá kell gyújtania
    4, mégnagyobb függőség, a következő 10 évben már fél óránként rá kell gyújtani
    5, ~50 éves kortól már 10 percenként rá szeretne gyújtani

    Ebből a folyamatból következik, hogy valaki minnél hosszabb ideje dohányzik, annál inkább függő lesz és annál sürübben kell rágyújtani.
    Ennek meg az a következménye, hogy mig 20-30 évesen egy dohányos kimegy az udvarra cigizni mert csak 2-3 óránként kell rágyújtani és azt a 10 percet még télen is kibirja, de mire 40-50 éves lesz, már 15-20 percenként fog elszivni egy szálat (e.g.: láncdohányos) és kurvára nem fog kimenni 20 percenként az udvarra rágyújtani mert ez már túl nagy erőfeszités neki, főleg ha kinn hideg van, esik az eső stb.

    Persze vannak kivételek, de azt kell belátni, hogy nagyon sok ide kommentelő dohányos mondja azt hogy ő kimegy az udvarra cigizni meg nem gyújt rá akárhol, de ez csak azért van, mert még fiatal és kevésbé függő. Mihelyst 40-50 éves lesz, jó része úgyanúgy rágyújt akárhol, csak hogy kielégítse a szenvedélyét, ami már olyan erős hogy 20 percnél többet nem is bir ki nélküle.