• Mardel
    #79
    egy szubjektív vélemény, hogy a linuxos közösséget kicsit trehánynak is tartom, mert a legtöbb beállítás, vagy szoftveres gui az ilyen épphogy összedobott valami, hogy a hozzáértőbbek tudják használni, én még mindig sok olyanba akadtam, amit nem lehetett grafikus felületen megoldani].

    Azért winen is van oylan mikor registrybe kell túrkálni egykét dologért. Urambocsá a parancssort is elő kell venni, de tény hogy lényegesen kevesebb és az is tény hogy hogy csak olyan esetekben ha valamit nem úgy akarsz ahogy van. Pl le akarod tiltani a windows billentyűt, hogy ne ugorjon elő a tálca játék közben, ha esetleg elütnéd.
    Egyébként linuxnál meg azért gyakoribb mert nemcsak r=1 userek használják és van aki jobban szeret terminalban parancsokkal mahinálni meg bashben scripteket írogatni mint GUI-ban kattingatni, viszont szívesen segít ha gondod van. De nem azt fogja mondani hogy pl. itt és itt a 4. menü 5. almenüjében a szedd ki a pipát.
    Egyébként Linux alapból ilyen volt hogy terminalból működött csak aztán jöttek a guik. De ha gond van akkor mindig találni valami módot rá, és nem a húzd újra megoldás az első mint winnél. Ha teszemazt elszáll a gui, terminalból még mindig javítható. Viszont ha win témafájl baszódik el abból win kékhalál lesz majd automatikus restart hogy nehogy lásd mi a kékhalál oka, aztán külön cdvel orvosolható, persze ha van cd-d. Csökkentett módhoz is kell gui így az is felejtős az is el fog szállni. Persze ez akkor van ha kézzel valamit elbaszol a témafájlok felülírásánal vagy egyéb módon sérülnek a téma fájlok. Nővérem barátjának gépét hirens boot cdvel tudtam visszaállítani ő már újratelepítésen gondolkodott. Pedig csak 1 dllt kellett felülírni az eredetivel és ment minden. De ezt iylen mentő cd nélkül nehéz lett volna.