• mousee
    #51
    Kedves 8 gigán élő nem linux fanboy :)

    1. 384 mega ram sok mindenkinek elég, raktam fel nem egy ilyen gépre különböző linuxokat, netezésre, levelezésre és officre bőven elegendő ennyi is. Nem azt mondom, hogy sietni fog, de bőven a használhatóság határán belül van. Minden hasonló konfiggal rendelkező emberkének előadom én is, hogy mennyibe fájna egy új netezős PC, mennyivel kevesebbet fogyaszt, gyorsabb, de azt mondja, hogy ő bizony erre egy fillért sem akar költeni, jó ez, használni akarja, ha egyszer megvette drága pízért. A fogyasztás nem érdekli, hetente 3-4 órát megy a gép, amikor megnézi a leveleit, netfügg, sötöbö. Szóval a maga módján tök jogos ami mond.

    2. Windows 7 elfut a régi PC-kent. Pontosabban inkább sétál. Először is definiáljuk hogy mi is az a régi PC. Van akinek a P3 a régi PC, van akinek a 2,8as Celeronok, van akinek a Pentium D, van akinek a C2D. Volt szerencsém minden gépen kipróbálni a win7-et, de a pentium D alatt nem igen ajánlanám, mert tetű lassú. Persze ez egyéni vélemény, függ a dolog a memóriától, videókártyától stb.

    3. A win7-et tényleg nem divat szidni, mert megfelelő vassal a segge alatt nagyon jól működő rendszer, ez nem is kérdéses. De ettől függetlenül ahogy lentebbi postomban is írtam, pl netbookra (legalábbis 1 giga ramosra) nem érdemes feltenni, mert a rendszer+vírusírtó megeszi az egész gépet, nem marad teljesítmény a valódi munkára.

    Az itteni flémwar szerintem azért nem vezet semmire, mert mi, akik idekerültünk a fórumra, mind jóval többet akarunk a gépünktől, mint az átlag user, aki netezik, levelezik, esetleg jútúbot néz. De a mai fiatalság jelentős részét is lefedi a linux desktop. Nem tudnám felsorolni, hogy hány ismerősömnél van otthon számítógép/laptop/netbook, aminek a feladata annyi, hogy MSN, jútúb, facebook és firefox, zene, videó, ezer évente egy office menjen rajta a nap 24 órájában. Csak ők azt sem tudják mi az a linux :( Pontosabban pár ismerősöm már tudja, ők boldog linux userek, van aki 3 éve használja teljes megelégedéssel, pedig előtte 2-3 havonta kellett nála újrahúzni a wint, mert mindig elkefélt valamit.