• narumon
    Nekem meg úgy tűnik, hogy te vagy az aki igazán tudja, hogy mi kell az embereknek, vagyis ha neked valami nem kell az mindenkinek hülyeség. Amikor az Asus kijött a netbookkal az is hatalmas ötlet volt, mert észrevette, hogy nagyon sokan vennének kicsi egyszerű és "buta" notebookot ha olcsón adnák, mert az akkoriban leginkább csak 100-120 fölött kapható notik a legtöbb embernek kihasználatlan tudást, plusz súlyt és méretet jelentettek. Igény teremtés is benne van persze (de ez nem újkeletű dolog ám már 100 évvel ezelőtt is így működött a dolog ha nem régebb óta), de azt sem lehet mondani, hogy ezek felesleges dolgok; a netbookkal kapcsolatban ha engem megkérdeztek volna még én is tudok tanácsot adni, hiszen már 10-15 évvel ezelőtt amikor egy Pc boltban dolgozgattam, már akkor jöttek be olyan ügyfelek, hogy a legolcsóbb noti kell mert csak word és excel kell, hogy fusson rajta, és igazából nem tudtad őket jól kiszolgálni mert csak olyat tudott venni, amin még egy csomó más is ment.
    Ugyanez az igény jelent meg a konzoloknál. Folyamatosan jöttek, hogy csak játékra adjak egy PC-t, mert semmi másra nem fogják használni, és szörnyülködtek, hogy amivel játszani lehet azzal minden mást is. Ezt az igényt elégítette ki a konzol, olcsó eszköz amivel játszani lehet pont. Aki vérpécés annak még most is hülye minden konzolos, abból a szempontból rá lehet mondani, hogy csak igényt keltettek, de igazából ezek az igények megvoltak már nagyon régóta csak egyik cég sem vette a fáradtságot, hogy megcsinálja. Amikor meg az egyik megcsinálta és rájöttek, hogy hú bazzeg ez tényleg megy, akkor meg ment a kapkodás.