• Tetsuo
    #38
    Na akkor megeszer. :o
    Loudness War letezik sot, terjedo jelenseg. Leginkabb a gagyi pop/rnb/rock (ez a zenei kinalat 99%-a) albumokon megfigyelheto.
    A neten szamtalan pelda van, szamtalan felhaborodo szakember stb.. en nem veszem a faradsagot arra, hogy meghallgassak ilyen szarokat, tehat sajat tapasztalatom nincs, de ha tobb vilaghires hangmernok ezt allitja ill. a kiragadott peldakon tenyleg hallom hogy szar igy en elhiszem.
    Hozzateve azt, hogy a nagyvallalatok kapzsisaga iranyit ma mar mindent. Ha csak a szorakoztatoipart nezzuk, lathatjuk, hogy egyre alacsonyabb szinvonalu lesz minden tartalom es valami felszines effekthalmazzal adnak el mindent, mesterseges trendeket keltve.

    A komolyzene rajongok, pl. jazz-hallgatok tobbsege nem annyira fogekony ezekre a gagyi manipulativ trukkokre ill. mondhatjuk ugy, hogy oket mashogy probaljak manipulalni, vasarlo rabszolgava tenni, mert a cegeknek ez a celjuk egyertelmuen a "tobb profit" es a kapitalizmus szabalyai ertelmeben. Szoval egy Miles Davis ujramaszterelt lemezen jelentosen noveli az audiofil jelzo, ha van is mogotte valami; mig egy Pink albumnal mondjuk a melle csomagolt csillogos koromlakk, ami ugyanezt produkalja es elhiheted, hogy sajnos v nem, Pink lemezebol ezerszer tobbet adnak el mint Miles Davisebol.

    Most komolyan, ezt le kellett irnom? :S