Engem ami a műsoros DVD-ben a legjobban irritál, hogy a bekapcsolástól eltelt 2. percnél még mindig nem tudom nézni a fő tartalmat, mert skippelhetetlen videók vannak a főmenü elé fűzve. FBI warning 8 nyelven, de mind oly rövid magában, hogy elolvasni nem lehet. Persze lehet pause-olni, de hát ki akarja újra és újra ugyanazon átrágni magát, minden egyes film előtt. Ua rajta van a borítón is, magyarul. A lemezre már fölösleges zaklatás rátenni.
Ott van még a "netőccséllemerbünözővagy" elrettentő-filmecske, amit pont nem annak kéne néznie, aki megvette a hivatalos kiadványt. Hogy kerül a csizma az asztalra? Utána 15 s THX logó, Dolby logó, anyám fasza logó. Ezután jön be a főmenü a beállításokkal, ami megint csak baromság, mert mind a nyelvet, mind a feliratot két gombbal lehet kapcsolgatni a távirányítón. Ráadásul a menük is animáltak. Sokszor 30 másodpercen keresztül csak röpködnek az effektek össze vissza, amíg megjelenik az a nyomorult lejátszás gomb. Miért kell ez?
Emellet amiért nem fizetek:
örmény, orosz, ukrán, japán, kínai, katalán, zsidó, francia, belga, izlandi, szenegáli, urdu és egyéb feliratok. Legyen magyar, meg eredeti a nyelvtanulóknak. A hanggal ugyanez a helyzet. Legyen kétféle. Eredeti meg magyar. A többit sosem nézem/hallgatom, csak az ára növekszik vele.
Nem fizetek az olyan werkfilmért és kivágott jelenetekért, amelyeknél viszont még annyi fáradságot sem vesznek, hogy egy nyomi feliratot alábiggyesszenek.
Nem fizetek a spanyol, német, francia, olasz, görög és egyéb tévészpotokért, trailerekért. A trailert majd megnézem a YouTube-on, ha érdekel.
Nem fizetek képgalériákért, amelyeket milliószám lehet letölteni az internetről.
Nem fizetek a film alatti rendezői kommentárért sem.
Ja, persze ezek nélkül egy film max 2 GB lehetne, és értem én, hogy valamivel meg kell tölteni azt a lemezt, ha már el akarjuk adni, de akkor legyen hasznos a tartalom. A werkfilm alá minimum egy feliratot kérünk, ha már túl nagy kérés egy db színésszel végignarráltatni.
Inkább letöltök egy mkv-t és átkonvertálom DVD-be, ha úgy kell. A full HD meg még egy darabig nekem nem opció.