SnowF#38
Pókerezés közben te egy szolgáltatást veszel igénybe, amely szolgáltatás után te fizetsz (rake/fee), ezek után nem értem milyen adóztatás lenne szükséges a játékos részéről? Vagy akkor ha te kifesteted a lakásod azt kifizeted és a vállalkozó adózik majd ezután fizetned kellene az értéknövekedett lakás után még adót? Miért érdekli annyira az államot az hogy az adózott jövedelmemből én kiflit veszek vagy pókerezek???
A pókertermek minden esetben be vannak jelentve, és fizetnek is adót az adott országhoz, mivel csak a neten szolgáltatnak az pedig nemzetközi, így szerintem minimum kérdéses azt állítani róluk hogy illegálisak. Másrészt miért nem mondjuk mi azt hogy nálunk kevesebb adót kell fizetned és akkor egyszerűen áttelepülnének ide, ennyi. Nem azon kéne felháborodni, hogy nem fizet adót nekünk, hanem egyszerűen meggyőzni őket, hogy nálunk kedvezőbb feltételekkel üzemelhetnek. Mellesleg ha te elmégy nyaralni külföldre, és pókerezel, akkr hova fizessen utánad a szolgáltató?
És hogy szerintem hogyan lehetne a legegyszerűbben megoldani ezt:
Minden oldal vezeti hogy melyik ember hova tartozik illetve hogy mennyi raket termelt (ez ugye kell a VIP rendszerhez is). Ezekután már csak 1 lépés, hogy az adott országnak befizesse az ő játékosai által termelt rake után járó adót. Hogy ezt mennyiben állapítják meg azt ugye országa válogatja, de szerintem normálisan ennek nem szabadna túl magasnak lennie.