• Komolytalan
    1. Ha nem tetszik a rendszer el lehet menni. Aztán meg rá lehet csodálkozni, hogy máshol is vannak cifra adónemek, legfeljebb a mértékük más. Pl próbáljon meg Svájcban lakást venni, aztán csodálkozzon hogy évente kell fizetnie utána a nem gyenge vagyonadót.
    2. Ha nem tetszik egy szabály, akkor nem az a megoldás, hogy próbáljuk elkerülni. A kommunizmusban nem volt más lehetőség, de most már van. Ha nem így érzed, akkor 1. pont.

Bár szerintem nem 10 ember van aki adót csal pókerrel, de 1 is sok. Nekem pl b.ssza a csörőmet, hogy amit a bélabácsi adózás nélkül elrak zsebre éves szinten annak az adótartalmából 4-5 óvodát tokkal-vonóval fel lehetne újítani. Persze lehet azt is mondani, hogy de akkor külföldre költözne, de én meg azt mondom hogy menjen. Most, azonnal, ne várjon egy percig se. Ne használja a mi erőforrásainkat, ha semmit se rak a közösbe, holott éves szinten több 100 milliót keres tisztán, és ebből 0 Ft-ot adózik. Az nem érv, hogy "de amit vásárol arra megfizeti az ÁFÁt". Egyrészt lóf.szt fizeti meg, mert elb.ssza thaiföldi k.rvákra a nagy részét. Másrészt ilyen alapon én is a dupláját költhetném, és becsszó befizetném utána az ÁFÁt - az utolsó piaci kofától is kérnék nyugtát.