• dchard
    #4
    "Az OIN-t 2005 őszén hozta létre a Novell, az IBM, a Philips, a Red Hat, az NEC és a Sony. A cél az volt, hogy az összegyűjtött szabadalmak felhasználásával és egyúttal a többi piaci szereplő előtti megnyitásával elősegítsék a Linux terjedését és globálisan ösztönzik a nyílt forráskódú rendszerek innovációját."

    WTF?!? A Sony is tagja ennek? Azok után, amit az utóbbi időben műveltek, leginkább kirúgni kellene őket egy ilyen szövetségből, mert szégyent hoz rájuk.

    Egyébként milyen érdekes: ahol csak lehet keresztbe tesznek a nyílt forráskódnak (például PS3), de ahol érdekük, ott aztán felhasználják több millió ember munkáját (linux fut a TV-iken). Meg is nézem a GPL kódok hozzáférhetőek-e.

    Ez egyébként generális probléma: számos beágyazott rendszeren fut linux oprendszer, és rengeteg gyártó egyszerűen nem elégszik meg azzal, hogy mások munkáját felhasználva jelentős fejlesztési költséget és piacra jutási időt takaríthat meg ingyen, még annak a minimális jogi kötelességüknek sem tesznek eleget, hogy a forráskódot nyilvánosságra hozzák. Számos nagy cég (például a D-Link) ellen született több legfelső bírósági elmarasztaló ítélet, a mai napig nem tesznek eleget ennek.

    Dchard