• kvp
    #11
    Kitaltak, hogy a fotonok is elektromagneses hullambol 'vannak'. Ez a kutatas a fenyt probalja egyfajta transzformatorral befogni. Az elnyelodest hasznalo antennas kutatasok azert jobb hatasfokkal rendelkeznek. (elvileg a fenyt is meg lehet foni a hagyomanyos radioantennakhoz hasonlo vevokkel, csak az antenna elemeinek a merete szamit, ami jelen esetben nanotechnologiat jelent)

    Egyebkent a napkollektor es a napelem hasznalhato egyutt is. Tehat a napelem ala rakott kollektor idealis esetben a felmelegedett napelemtol at tudja venni a folosleges hot. Erre a legjobb egy kombinalt egyseg.

    Tisztan napkollektorral egyebkent egy stirling generatorral lehet aramot eloallitani. A viz keringteteset gravitacios uton kell megoldani, a csovezes megfelelo elhelyezesevel. A generator pedig ebbol az eloallitott melegvizbol nyeri ki a hoenergiat. A rendszerhez kell egy huto kor is, hasonlo megoldassal, csak napfenytol vedett helyre helyezett holeado feluletekkel. (ha sok a folos viz a kornyeken, akkor hasznalhato parolgas alapu hutotorony is) Igy a ket pont kozti hokulonbseggel hajthato a stirling generator. A fenti rendszerbol letezik viz nelkuli, tisztan leghuteses valtozat is, de hasznalhato geotermikus energiaval vagy sima hoszivattyus rendszerkent is.