• B0nFire
    #17
    "Másrészről a zenéért HASZNÁLATI DÍJAT (LICENSZ) fizetek, és saját magam OTT HALLGATOM ÉS AZON AMIN AKAROM! Ez szoftvereknél is így van, hogy zenei témánál maradjunk, ott van pl. az FLStudio..."

    Tévedés! A licenc megvásárlásával arra vagy jogosult, amit a törvény megenged. Ha nem engedi meg, hogy otthon ide-oda másolgasd, akkor nem teheted.

    Ugyanez igaz a szoftveres példádra is. Példának okéárt megveszel egy Photoshop licencet, azt egyetlen gépen aktiválhatod. Persze áttelepítheted te a laptopra is, de előtte akkor a másig gépen deaktiválni kell. Nem véletlenül van benne a Help menüben a Deactivate menüpont. Mert csak akkor használod jogszerűen, ha egy időben csak egyetlen gépre van telepítve. Ha pedig ezt egyetlenegyszer is átléped, a törvény lesújt rád, és egy kalap alá vesz azzal, aki egyszerűen csak lewarezolta, majd a serials.ws-ről töltött szériaszámmal aktiválva használja.

    Hiába fizetted ki a 200 000+ Ft-ot, ha nem tartod be az EULA-ban foglaltakat. (Csak el kéne olvasni.) Az FLStudióra ugyanez érvényes. Egy licenccel egy időben egy gépre szabad telepíteni. Ha a szoftverfelügyelet jár nálad, és más gépen is látja, kérni fogja a másik licencet. Illetve ha meglátják, hogy mindkettőt azonos kulccsal használod, olyan, mintha simán elloptad volna.