• Balumann
    #44
    "Nem mintha winen nem lenne ugyanez. És általában nincs is rá megoldás."

    Windowson olyan alapvető problémáim XP óta nem voltak, mint linux rendszereken, Windows 7 -en meg pláne. Ha voltak, általában driver összeakadás, vagy ilyesmi volt, és driver újratelepítés megoldotta. Driver problémám windows 7 -en is volt. Szoftveres problémám Windows 7 -en gyakorlatilag még nem volt, akármit föltelepítetek, megy rendesen a hardverkörülményeknek megfelelően, ahogy számítom.
    A kezelőfelületen egyetlen problémám, hogy a gyorsindítás az így random eltűnik időnként, és 2 perc mire visszaállítom.
    Linuxon rengeteget szenvedtem pl. eleinte a hang megfelelő beállításával (illetve 10.10 -en pl. nem is sikerült beállítanom, mert 5.1 -re állítva halk zúgás volt amikor szólt a zene), maga a nautilus is nekem sokkal kényelmetlenebb a Windows explorerhez képest.

    vasedeny2:
    Gentoo-val egyelőre nem mertem megpróbálkozni, bár gondoltam rá, mindenesetre nincs kedvem napokon keresztül fordítgatni. Pláne hogy pont most mondta ismerősöm, hogy gentoon sikerült lefordítania 1 nap alatt a gnomeot, és nincs kerete az ablakoknak, és több órája szarakodik vele. Mindenestre jöhet ez a conf, majd lehet kipróbálom.

    "netbookon ez mind megy egyszerre? az azért nem rossz, a core2 asztalom winnel nem bírná. ubi? milyen vas?"

    Én netbookon elsődlegesen winxp -t használok (mostanában egyre több debiant), én is csináltam már nem egyszer, hogy jópár chrome ablak, messenger, zene, adobe dreamweaverCS4, és közben videók meg ilyenek. Én is csak hibernálom mindig, mivel netbookon az xp -m az marhalassan indul el, de így szinte azonnal használható tökéletesen.

    1 évig Ubuntut telepítgettem rá, 9.10, 10.04 aztán 10.10 (ezutóbbi működött is rendesen), én is kilőttem mindenféle + dolgot, de nálam sajnos úgyis elég lassú volt, compizt hol bekapcsoltam, hol ki, többnyire inkább kikapcsolva volt. Youtube meg a 720p-s hd videók gyakorlatilag szétfagytak, akárhogyan próbáltam (még azzal a módosított flash playerrel is próbáltam, ami gyorsabb is volt, csak instabil).
    Debian alatt is inkább kikapcsoltam a compizt, de ezen még a 720p -s youtube videókat is jól lejátsza, és a filmeket is, mint XP -n. :-/